Volledig scherm
PREMIUM
Rob Pol uit Twello, de drummer van Grim Ordeal kwam vorig jaar om het leven bij een ongeval in Neede. De band eert hem met een tribute-avond in het Burgerweeshuis. © Grim Ordeal

Snoeihard eerbetoon aan overleden drummer uit Twello: ‘Proosten, headbangen en horns up voor Rob’

Nadat drummer Rob Pol vorig jaar overleed bij een auto-ongeluk, was de vraag bij de Deventer metalband Grim Ordeal: ‘Wat nu?’ Daar zijn ze nog niet uit, maar om hun drummer en vriend uit Twello te eren is er in april een tribute-avond in het Burgerweeshuis. Nog één keer proosten, headbangen en horns up voor Rob.

Honderd procent rock 'n roll, nul procent hippie. Het was een vaste uitspraak van Rob Pol (42), drummer van de zware heavy metalband Grim Ordeal uit Deventer. ,,Het was een soort running gag tussen hem en de gitarist van de band, die elkaar ook het langst kennen’’, zegt Eelco de Boef, tekstschrijver en boeker van de band. De uitspraak kwam ook veelvuldig terug in de grafredes van de rocker, die vorig jaar om het leven kwam bij een noodlottig ongeval in Neede. 

Nu prijkt de uitspraak (of een deel daarvan) pontificaal op de poster waarmee de band een speciale tribute-avond aankondigt op 11 april in het Burgerweeshuis, om hun vriend en bandlid muzikaal te eren. De naam? 100% Rob 'n Roll. Het is het eerste optreden van de band sinds het overlijden van de drummer, misschien ook wel het laatste.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer