Parkeren op de Worp kan al in de laan naar de IJssel en het IJsselhotel. De gemeente wil in weiland rechts een permanent parkeerterrein aanleggen voor ruim 200 auto's.
Volledig scherm
PREMIUM
Parkeren op de Worp kan al in de laan naar de IJssel en het IJsselhotel. De gemeente wil in weiland rechts een permanent parkeerterrein aanleggen voor ruim 200 auto's. © Taina Monteiro

Sobere verlichting op parkeerterrein Worp bij IJssel in Deventer

In de Melksterweide op de Worp komen geen lantaarnpalen om het toekomstige parkeerterrein voor ruim tweehonderd auto’s te verlichten. Dat moet voorkomen dat het gebied langs de IJssel, dat ook goed zichtbaar is vanaf de stadse kant van de rivier, ’s avonds en ’s nachts baadt in het kunstlicht.

De gemeente Deventer werkt al langer aan een plan voor 222 permanente parkeerplekken in de wei, direct naast de karakteristieke laan die naar het pontje en IJsselhotel leidt. De extra parkeerplekken moeten de binnenstad, te bereiken via het pontje, bereikbaar houden. Zeker als op 2 januari het Grote Kerkhof autovrij wordt. Bij evenementen komt in de wei een overloopgebied, dat ruimte biedt aan nog eens honderd auto’s.

  1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
    VIDEO

    Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer