Volledig scherm
PREMIUM
Parkeren op de Worp kan al in de laan naar de IJssel en het IJsselhotel. De gemeente wil in weiland rechts een permanent parkeerterrein aanleggen voor ruim 200 auto's. © Taina Monteiro

Sobere verlichting op parkeerterrein Worp bij IJssel in Deventer

In de Melksterweide op de Worp komen geen lantaarnpalen om het toekomstige parkeerterrein voor ruim tweehonderd auto’s te verlichten. Dat moet voorkomen dat het gebied langs de IJssel, dat ook goed zichtbaar is vanaf de stadse kant van de rivier, ’s avonds en ’s nachts baadt in het kunstlicht.

De gemeente Deventer werkt al langer aan een plan voor 222 permanente parkeerplekken in de wei, direct naast de karakteristieke laan die naar het pontje en IJsselhotel leidt. De extra parkeerplekken moeten de binnenstad, te bereiken via het pontje, bereikbaar houden. Zeker als op 2 januari het Grote Kerkhof autovrij wordt. Bij evenementen komt in de wei een overloopgebied, dat ruimte biedt aan nog eens honderd auto’s.

  1. Geert Groote Huis in Deventer stroomt vol bezoekers met Museumkaart

    Geert Groote Huis in Deventer stroomt vol bezoekers met Museum­kaart

    De vrijwilligers van Deventers kleinste museum moeten vol aan de bak. Waar voorheen de dagen soms langer duurden en een boekje aan de leestafel uitkomst moest bieden, blijven de bezoekers nu binnenstromen. Riet en Ineke zijn er deze middag maar druk mee. De Museumkaart geeft sinds vorige maand entree in het huis dat de moderne devotie visualiseert. En dat betekent in de eerste vijf weken een verdrievoudiging van het aantal bezoekers.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer