Archieffoto's. Links boswachter Kees Jan Westra bij de ANWB-paddenstoel in Haarle. Rechts de paddenstoel op de Holterberg in Holten.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto's. Links boswachter Kees Jan Westra bij de ANWB-paddenstoel in Haarle. Rechts de paddenstoel op de Holterberg in Holten. © FOTO Hissink / Peter Dekker

Sowieso één, misschien wel twee zeldzame ‘ANWB-paddenstoelen’ uit Salland op monumentenlijst

Je liep er misschien ooit al eens langs. Twee ANWB-paddenstoelen rond de Holterberg in Holten en in Haarle. Wat je toen misschien niet wist is dat ze erg zeldzaam zijn. Zo zeldzaam, dat de monumentencommissie van de gemeente Rijssen-Holten een van de paddenstoelen aanwijst tot gemeentelijk monument. Wat is er zo uniek aan deze ‘wegwijspaaltjes’? 

  1. Buurt baalt: opvang verslaafden en daklozen blijft in hartje Deventer én krijgt grondige renovatie
    PREMIUM

    Buurt baalt: opvang verslaaf­den en daklozen blijft in hartje Deventer én krijgt grondige renovatie

    De opvang voor daklozen en verslaafden in de Polstraat in Deventer krijgt een ingrijpende verbouwing en blijft daarmee op de huidige plek. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Het aantal overlastmeldingen is geen reden om af te zien van de renovatie. De buurt baalt en pleit – opnieuw – voor verplaatsing van de opvang naar een plek buiten de binnenstad.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer