Volledig scherm
© Tom van Dijke

Spanning stijgt voor Deventer modemerk Futura

DEVENTER - Hoe schat Futura haar kansen in op het winnen van de Dutch Design Award? ,,Fifty-fyfty" hoopt Tom Renema, een van de drie modemakers achter het Deventer modelabel en genomineerd in de categorie Fashion. Over een paar dagen valt de beslissing in Endhoven.

Zaterdagavond om 21 uur begint in de Effenaar in Eindhoven de Awards Show. Daarin komen alle finalisten voor het voetlicht en worden de winnaars van 2016 bekendgemaakt in de verschillende categorieën.

Publieksprijs
Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs. Wie de meeste stemmen binnen haalt gaat naar huis met de Public Award. Dat zou Futura kunnen zijn, maar Renema acht de kans daarop kleiner. ,,Grote bedrijven hebben een groter publiek achter zich en meer mogelijkheden en geld om zichzelf te promoten" aldus Renema. Via hun facebookpagina proberen ze zelf stemmen te vergaren.

Ankersmit
Samen met de ontwerpers Anne Bosman en Sanne Schepers vormt Tom Renema het modelabel Futura. Hun ontwerpen zijn geïnspireerd door de 'katoentjes' van de vroegere Deventer textielfabrikant Ankersmit en op de racecultuur van de Formule-1. Ankersmit was ongeveer 100 jaar geleden een van de grootste werkgevers van Deventer met een afzetgebied over de hele wereld.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer