Speciale felicitaties voor jarige Gerda uit Deventer van 'El Sierd' de Vos

Precies vijftig jaar geleden zag Gerda Klomp uit Deventer  het levenslicht. Ze blaast daarom vandaag dat aantal kaarsjes op de taart uit. Dat is sportverslaggever Sierd de Vos na een tip van Gerda's zoon niet ontgaan. Ook van zijn kant mocht Klomp felicitaties ontvangen.

Sierd de Vos, de bekende commentator van onder andere Ziggo Sport, is de favoriete voetbalcommentator van Klomp. Haar zonen, Melvin en Danny, regelden een videoboodschap van Sierd voor hun moeder op deze speciale dag.

Verrast

,,Ik was erg verrast en vond het super leuk", reageert Gerda Klomp. ,,Mijn zoon (Danny) komt naar mij toe en vraagt: 'Mam wie is je favoriete commentator?'  'Sierd de Vos', antwoord ik. Waarop mijn zoon zegt: 'Nou dan heb ik wat leuks voor je'. Vervolgens heeft Danny het filmpje laten zien waarin Sierd de Vos Gerda feliciteert. ,,Ik vond het prachtig dat hij het op zijn Sierds deed", zegt Gerda lachend.

De reden dat Danny Klomp dit voor zijn moeder heeft geregeld is uiteraard haar verjaardag. Maar ze is ook een groot fan van de nadrukkelijk aanwezige voetbalcommentator. ,,Ja, ze is groot fan van Sierd. Daarom heeft Danny hem een berichtje gestuurd op Facebook", zegt Melvin, de broer van Danny. Wat hij terug kreeg was een videoboodschap met felicitaties. ,,Afgelopen zaterdag hadden wij al een feestje vanwege de verjaardag van mijn moeder. Mijn broer liet het me zien en ik dacht: Nou dat heeft hij goed geregeld." Toen de moeder de video zag glunderde ze van oor tot oor. 

Fan

Dat ze graag naar 'El Sierd' luistert moge duidelijk zijn. ,,Ik kijk graag naar voetbal. Maar als Sierd het commentaar doet, let ik niet meer op het spel, dan luister ik alleen maar naar hem. Hij praat een wedstrijd altijd vermakelijk aan elkaar. Dan heeft hij het weer over dat ene restaurantje dat je in dat straatje kunt vinden, ja dat vind ik gewoon leuk."

Volledig scherm
Gerda Klomp (50) glundert van oor tot oor na de speciale verjaardagsboodschap van sportcommentator Sierd de Vos. © Melvin Klomp
  1. Deventer feestverlichting is sprookjesachtige attractie in binnenstad
    PREMIUM

    Deventer feestver­lich­ting is sprookjes­ach­ti­ge attractie in binnenstad

    De Deventer binnenstad straalt in de aanloop naar de feestdagen als nooit tevoren. Op Black Friday, vrijdagavond, gaat de nieuwe feestverlichting aan. Dat belooft wat. Met metershoge figuren als Scrooge op de Brink of op het Lamme van Dieseplein een mega-rendier. Opgebouwd uit ontelbare lampjes. Liefst 4,5 ton is uitgetrokken voor de nieuwe sfeerverlichting, die nog meer bezoekers naar de binnenstad moet trekken.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer