Speciale felicitaties voor jarige Gerda uit Deventer van 'El Sierd' de Vos

Precies vijftig jaar geleden zag Gerda Klomp uit Deventer  het levenslicht. Ze blaast daarom vandaag dat aantal kaarsjes op de taart uit. Dat is sportverslaggever Sierd de Vos na een tip van Gerda's zoon niet ontgaan. Ook van zijn kant mocht Klomp felicitaties ontvangen.

Sierd de Vos, de bekende commentator van onder andere Ziggo Sport, is de favoriete voetbalcommentator van Klomp. Haar zonen, Melvin en Danny, regelden een videoboodschap van Sierd voor hun moeder op deze speciale dag.

Verrast

,,Ik was erg verrast en vond het super leuk", reageert Gerda Klomp. ,,Mijn zoon (Danny) komt naar mij toe en vraagt: 'Mam wie is je favoriete commentator?'  'Sierd de Vos', antwoord ik. Waarop mijn zoon zegt: 'Nou dan heb ik wat leuks voor je'. Vervolgens heeft Danny het filmpje laten zien waarin Sierd de Vos Gerda feliciteert. ,,Ik vond het prachtig dat hij het op zijn Sierds deed", zegt Gerda lachend.

De reden dat Danny Klomp dit voor zijn moeder heeft geregeld is uiteraard haar verjaardag. Maar ze is ook een groot fan van de nadrukkelijk aanwezige voetbalcommentator. ,,Ja, ze is groot fan van Sierd. Daarom heeft Danny hem een berichtje gestuurd op Facebook", zegt Melvin, de broer van Danny. Wat hij terug kreeg was een videoboodschap met felicitaties. ,,Afgelopen zaterdag hadden wij al een feestje vanwege de verjaardag van mijn moeder. Mijn broer liet het me zien en ik dacht: Nou dat heeft hij goed geregeld." Toen de moeder de video zag glunderde ze van oor tot oor. 

Fan

Dat ze graag naar 'El Sierd' luistert moge duidelijk zijn. ,,Ik kijk graag naar voetbal. Maar als Sierd het commentaar doet, let ik niet meer op het spel, dan luister ik alleen maar naar hem. Hij praat een wedstrijd altijd vermakelijk aan elkaar. Dan heeft hij het weer over dat ene restaurantje dat je in dat straatje kunt vinden, ja dat vind ik gewoon leuk."

Volledig scherm
Gerda Klomp (50) glundert van oor tot oor na de speciale verjaardagsboodschap van sportcommentator Sierd de Vos. © Melvin Klomp
  1. Campagne voor Deventer kandidatuur WK tijdrijden lijkt begonnen

    Campagne voor Deventer kandida­tuur WK tijdrijden lijkt begonnen

    Deventer is serieus bezig met het binnenhalen van het WK tijdrijden voor merkenteams, officieel het World Championship Team Time Trial (WCTTT) geheten. Terwijl de gemeenteraad nog een definitief besluit moet nemen over de kandidaatstelling, maakt de ambtelijke organisatie inwoners van de Koekstad vast warm voor wat mogelijk komen gaat. Vandaag is een filmpje gedeeld waarin de stad een wielerfestijn met ‘honderd dagen aan side-events’ wordt voorgespiegeld.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

  • Ja, meteen!! (43%)
  • Nee, lekker laten staan!! (23%)
  • Ah joh, mag daar best een tijdje blijven! (34%)
4130 stemmen