Spectaculair hijswerk boven de A1 bij Deventer

videoTerwijl de laatste hand nog wordt gelegd aan de vernieuwing van het stuk A1 tussen Deventer en Bathmen, is het voorbereidende werk al in volle gang voor het volgende stuk dat verbreed wordt. Op spectaculaire wijze worden de komende weken tussen Bathmen en Markelo enorme portalen met digitale snelheidsborden over de weg gehesen en klaargezet.

Dat werk gaat de komende dagen nog door, want op het stuk weg van bijna 14 kilometer dat vanaf volgende week verbreed wordt, komen om de paar honderd meter zulke frames met vier borden met daarop bijvoorbeeld de maximumsnelheid of een rood kruis.

De weg gaat daarvoor ’s nachts steeds even dicht. Het ophijsen en neerzetten van elk frame kost ongeveer een kwartier. Elk frame is 57 breed en weegt 15.000 kilo. Tussen Deventer en Azelo komen om de 900 meter van deze portalen, op dit traject van 30 kilometer dus 33 van deze gevaartes. 

Volledig scherm
Een van de portalen wordt over de weg gehesen. © Rens Hulman

Opritten dicht

De opritten naar dat deel van de snelweg zijn de komende weken ook op verschillende momenten dicht. Dan worden op het hele traject tussen Bathmen en Markelo barriers (fysieke afscheiding tussen rijbanen) neergezet, die het verkeer uit beide richtingen uiteindelijk naar één weghelft leiden om aan de andere kant asfalt neer te leggen.

Dat het nieuwe stuk weg nu onder handen wordt genomen, betekent dat het werk aan het stuk tussen Deventer en Bathmen zo goed als klaar is. Beide weghelften zijn van nieuw asfalt voorzien en vanwege de brede middenberm aan de binnenkant verbreed, zodat er aan beide kanten een derde rijstrook bij is gekomen. Deze nieuwe weg is vanaf volgende week open.

Het werk aan het volgende stuk weg zal weer de nodige hinder met zich meebrengen. Tijdens het plaatsen van de barriers zullen de meeste opritten naar de snelweg 's nachts dicht zijn.  

 1. Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaanse wagen
  PREMIUM
  VIDEO

  Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaan­se wagen

  Amerikaanse auto's zijn z'n lust en zijn leven. Hij bezat ze, sleutelde eraan. Tot Roy van den Bosch (47) uit Twello vijf jaar geleden wordt getroffen door een hersenbloeding. Het is direct foute boel volgens de artsen. Ouders Jose en Eddie krijgen te horen dat hij nog wellicht drie maanden te leven heeft. Vijf jaar later en vele hersenbloedingen en TIA's verder is Roy er nog steeds. Deze zondag komt een ultieme wens voor hem uit: nog één ritje in een Amerikaanse wagen.
 2. Pingpongen in Deventer skatebaanpark doorslaand succes en krijgt vervolg
  PREMIUM
  VIDEO

  Pingpongen in Deventer skatebaan­park doorslaand succes en krijgt vervolg

  Een ludiek initiatief zorgde zaterdagavond voor spektakel en een bijzonder tafeltennissfeertje. Voor de gelegenheid was het indoorskatepark van Burnside in Deventer het decor van een ‘pingpong championship’. Tafeltennistafels stonden zelfs in de half-pipes. Een dj zorgde voor dampende muziek, lichteffecten, een rookblazer en publiek, dat met een biertje in de hand enthousiast om de tafels hing, zorgden voor een niet-alledaagse tafeltennis-entourage.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer