Foto ter illustratie. Het aantal spijbelmeldingen op de Deventer basisscholen verdubbelde in het afgelopen jaar. Toch betekent dat niet dat er meer gespijbeld wordt, zeggen gemeente en een schooldirecteur. Het schoolverzuim is nu vooral beter in beeld. ,,Ik zie dit als een positieve ontwikkeling.”
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. Het aantal spijbelmeldingen op de Deventer basisscholen verdubbelde in het afgelopen jaar. Toch betekent dat niet dat er meer gespijbeld wordt, zeggen gemeente en een schooldirecteur. Het schoolverzuim is nu vooral beter in beeld. ,,Ik zie dit als een positieve ontwikkeling.” © ANP

Spijbelende scholier in Deventer beter in beeld: op basisscholen dubbel zoveel meldingen

Het aantal spijbelmeldingen op de Deventer basisscholen verdubbelde in het afgelopen jaar. Toch betekent dat niet dat er meer gespijbeld wordt, zeggen gemeente en een schooldirecteur. Het schoolverzuim is nu vooral beter in beeld. ,,Ik zie dit als een positieve ontwikkeling.”

 1. Nieuwe Deventer windmolens zijn reuzen: ‘Ruim drie keer de Lebuïnus, willen we dat écht?’
  PREMIUM

  Nieuwe Deventer windmolens zijn reuzen: ‘Ruim drie keer de Lebuïnus, willen we dat écht?’

  Beseffen tegen-, maar ook voorstanders van meer windenergie in Deventer wel wat er op de stad afkomt? Nee, denkt Eddy Scheffer, bewoner van landgoed De Bannink. Hij heeft daarom een animatie laten maken. Met dit keer zo’n nieuwe windmolen midden in de binnenstad geplaatst. Ludiek ja, maar met een serieuze ondertoon. ,,Meer dan drie keer zo hoog als de Lebuïnustoren, dáár hebben we het over.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

 1. Protest rond Maagdenrotonde Apeldoorn na ingaan avondklok
  Play

  Protest rond Maagdenro­ton­de Apeldoorn na ingaan avondklok

 2. Samenvatting | Feyenoord - AZ
  PREMIUM
  Play
  VIDEO

  Samenvat­ting | Feyenoord - AZ

  24 januari

Deventer