Volledig scherm
A1 bij Deventer. © Google Streetview

Spitsstroken A1 bij Deventer worden omgezet in normale rijbanen

Dit jaar worden de spitsstroken op de A1 bij Deventer omgezet in normale rijbanen. Ook wil minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat nog voor 80 kilometer aan spitsstroken vervangen door gewone rijstroken. 

De minister hoopt met deze maatregelen de toenemende filedruk in Nederland te beperken, er is 100 miljoen voor vrijgemaakt. Ook wil de minister onderzoeken of bestaande spitsstroken sneller open kunnen. Er wordt ook ingezet op het voorkomen van te hoge vrachtwagens bij tunnels, door bijvoorbeeld extra sensoren te plaatsen. 

Verwarrend

Voor VVD Statenlid Anja Prins uit Apeldoorn kon het weekeinde niet beter beginnen. Begin van de maand vroeg ze het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland druk uit te oefenen op het ministerie om de spitsstroken bij Deventer om te laten zetten tot normale rijbanen. Nodig, vindt ze, omdat er steeds vaker langere files staan op de verschillende deeltrajecten op de A1 tussen Apeldoorn en Azelo. Bovendien zijn de spitsstroken volgens haar verwarrend,omdat ze aan de linkerzijde van de rijbanen liggen. 

'Super nieuws'

,,Dit is super nieuws,’’ zegt ze. ,,Dat de minister iets met de spitsstroken wilde gaan doen om het fileprobleem aan te pakken, was al wel duidelijk. Maar dat nu juist dit traject nog dit jaar wordt aangepakt is hartstikke fijn. Of mijn vragen daarover een het college van Gedeputeerde Staten daartoe hebben bijgedragen, weet ik natuurlijk niet. Dat maakt nu ook niet uit. Feit is dat het dit jaar nog gebeurt. Dat kan natuurlijk relatief makkelijk omdat de spitsstroken aan de linkerzijde liggen.’’

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Wat vindt u van de aanstaande sluiting van het Speelgoedmuseum?

  • Goed plan! Het museum is niet meer van deze tijd en trekt weinig bezoekers. (11%)
  • Zonde! Dit museum hoort al sinds 1932 bij Deventer. (49%)
  • De gemeente moet zorgen dat dit museum ergens anders in de stad open kan blijven. (41%)
3124 stemmen