Volledig scherm
PREMIUM
Het veld van Davo herstelde vorig seizoen redelijk goed na de problematische zomer. © FOTO HISSINK

Sportcomplexen Deventer gekeurd: ‘Staat van de voetbalvelden is veel beter dan vorig jaar’

Het geduld van voetbalclubs in Deventer werd vorig jaar fors op de proef gesteld door problemen met het onderhoud tijdens de extreme droge zomer. Dit jaar lijken de velden wel op tijd klaar te zijn, blijkt na een keuring van kennisinstituut Kiwa ISA Sport. 

Voor het eerst in vijftig jaar waren de voetbalvelden bij ABS uit Bathmen, Davo, IJsselstreek en Turkse Kracht vorig jaar niet op tijd klaar voor het eerste competitieweekend. De clubs klaagden dat de velden niet egaal waren en vol kale plekken zaten. Een herhaling van die situatie lijkt dit jaar uit te blijven, ondanks de verwachte hitte in de de komende dagen. Kennisinstituut Kiwa ISA Sport inspecteerde de velden en stelde dat het Groenbedrijf met het onderhoud keurig op schema ligt.

  1. Sallandse mountainbikers zetten grote stap in verwezenlijken ‘legende’-droom: Swiss Epic is overwonnen
    PREMIUM

    Sallandse mountainbi­kers zetten grote stap in verwezen­lij­ken ‘legende’-droom: Swiss Epic is overwonnen

    Vijf dagen lang buffelen, zweten en ook een beetje genieten. Marco Zomer (48) uit Raalte en Maarten Rechterschot (28) uit Holten kwamen zaterdagmiddag succesvol over de finish van de Swiss Epic, waardoor het duo twee van de drie loodzware moutainbikewedstrijden uit de Epic Series hebben afgelegd. In november hopen de heren de trilogie te voltooien, waarna ze zich Legends of the Epic mogen noemen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer