Volledig scherm
PREMIUM
Het veld van Davo herstelde vorig seizoen redelijk goed na de problematische zomer. © FOTO HISSINK

Sportcomplexen Deventer gekeurd: ‘Staat van de voetbalvelden is veel beter dan vorig jaar’

Het geduld van voetbalclubs in Deventer werd vorig jaar fors op de proef gesteld door problemen met het onderhoud tijdens de extreme droge zomer. Dit jaar lijken de velden wel op tijd klaar te zijn, blijkt na een keuring van kennisinstituut Kiwa ISA Sport. 

Voor het eerst in vijftig jaar waren de voetbalvelden bij ABS uit Bathmen, Davo, IJsselstreek en Turkse Kracht vorig jaar niet op tijd klaar voor het eerste competitieweekend. De clubs klaagden dat de velden niet egaal waren en vol kale plekken zaten. Een herhaling van die situatie lijkt dit jaar uit te blijven, ondanks de verwachte hitte in de de komende dagen. Kennisinstituut Kiwa ISA Sport inspecteerde de velden en stelde dat het Groenbedrijf met het onderhoud keurig op schema ligt.

 1. Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaanse wagen
  PREMIUM
  VIDEO

  Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaan­se wagen

  Amerikaanse auto's zijn z'n lust en zijn leven. Hij bezat ze, sleutelde eraan. Tot Roy van den Bosch (47) uit Twello vijf jaar geleden wordt getroffen door een hersenbloeding. Het is direct foute boel volgens de artsen. Ouders Jose en Eddie krijgen te horen dat hij nog wellicht drie maanden te leven heeft. Vijf jaar later en vele hersenbloedingen en TIA's verder is Roy er nog steeds. Deze zondag komt een ultieme wens voor hem uit: nog één ritje in een Amerikaanse wagen.
 2. Pingpongen in Deventer skatebaanpark doorslaand succes en krijgt vervolg
  PREMIUM
  VIDEO

  Pingpongen in Deventer skatebaan­park doorslaand succes en krijgt vervolg

  Een ludiek initiatief zorgde zaterdagavond voor spektakel en een bijzonder tafeltennissfeertje. Voor de gelegenheid was het indoorskatepark van Burnside in Deventer het decor van een ‘pingpong championship’. Tafeltennistafels stonden zelfs in de half-pipes. Een dj zorgde voor dampende muziek, lichteffecten, een rookblazer en publiek, dat met een biertje in de hand enthousiast om de tafels hing, zorgden voor een niet-alledaagse tafeltennis-entourage.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer