Volledig scherm
© ANP

Steekpartij met aardappelschilmesje in Deventer was volgens verdachte ‘noodweer’

 Een vijftigjarige man uit Deventer die verdacht wordt van een steekpartij afgelopen zomer in de wijk De Hoven, beroept zich op noodweer. Hij zou zijn aangevallen door een knokploeg en uit zelfverdediging een van de leden met een aardappelschilmesje hebben gestoken. Dat blijkt tijdens een pro-forma zitting voor de rechtbank in Zwolle. Toch besloot de rechtbank hem in hechtenis te houden.

De steekpartij vond plaats op 7 juli, voor in de middag. Bewoners van de Vonderstraat zagen er een man met bebloede arm lopen. Dezelfde middag is Roy B. aangehouden. Hij wordt beschuldigd van poging tot doodslag: het slachtoffer heeft volgens het Openbaar Ministerie een steek- of snijwond in de borst en de arm opgelopen.

‘Geen andere keus’

De advocaat van B. betoogde dat zijn cliënt geen andere keus had. Hij zou eerder zijn bedreigd en geïntimideerd, waarvan hij meerdere malen melding heeft gedaan bij de politie, maar waar niets mee is gebeurd. Een overbuurman heeft volgens de raadsman gezien dat er eerder een knokploeg bij B. aan de deur is geweest. De achtergrond zou een conflict met de verhuurder van de woning van B. zijn, waar meerdere mensen woonden. Die dag kwam de knokploeg, aldus nog steeds de raadsman, voor de tweede keer.

Tweede incident

De Deventenaar wordt ook verdacht van een tweede geweldsincident, op 22 februari 2018. Toen zou hij een man hebben gestompt en geslagen en ook met een mes hebben gestoken. Of er een verband is met het incident van dit jaar, werd niet duidelijk.

Op 9 januari wordt de zaak inhoudelijk behandeld.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer