Steile helling Deventer pontje is ‘bloedlink’ voor rolstoelgebruikers: ‘Wachten op ongelukken’

VIDEODe schrik was groot toen Rik Hendriks (56) met zijn 6-jarige invalide zoon William onlangs met het Deventer pontje wilde gaan. Volgens de vader is de helling naar het pontje te steil en staat er niet duidelijk genoeg aangegeven dat het bij laag water moeilijker begaanbaar is voor rolstoelgebruikers. Bloedlink, volgens hem. ,,Het is echt wachten op ongelukken.”

5 reacties

 • Eddy Masselink

  1 jaar geleden
  Overdrijven is ook een vak. De rederij heeft voor een keurige steiger en loopbrug gezorgd en die brug heeft een stroef oppervlak. Bij laag water is die helling uiteraard wat steiler, dat ziet zelfs een blinde nog. Daar moet je je manier van lopen dan enigszins op aanpassen. Nou en?
 • K. van Venen

  1 jaar geleden
  Als je al jaren een rolstoel duwt dan kun je het een en ander wel inschatten toch. Als je blieft geen betuttelende borden, daar zijn er genoeg van.
 • albert van der parren

  1 jaar geleden
  Overdrijven is een mooi vak maar als je er voorstaat zie je het toch
 • Hermine Boegborn

  1 jaar geleden
  Bij mijn weten staat er tegenwoordig aan de stadskant een bordje met de waarschuwing dat de helling bij laag water erg steil is. Ik durf alleen niet te zeggen hoe lang dit er al staat…
 • Rene Stegehuis

  1 jaar geleden
  Het is ons overkomen dit jaar. (Maandag 31/5/21) Onze zoon werd in zijn elektrische rolstoel gewoon gelanceerd - en lag op de kop op het rooster - echt gevaarlijk! We hebben wel melding gemaakt bij de veerman!

In samenwerking met indebuurt Deventer