Op deze locatie, nabij de McDonald’s aan de Deventerweg, zou een van de twee reclamemasten komen. De gemeenteraad heeft daar afgelopen week een stokje voor gestoken.
Volledig scherm
PREMIUM
Op deze locatie, nabij de McDonald’s aan de Deventerweg, zou een van de twee reclamemasten komen. De gemeenteraad heeft daar afgelopen week een stokje voor gestoken. © Ronald Hissink

Streep door reclamemasten Deventer? Gemeenteraad draait 180 graden, wethouder begrijpt frustratie

De gemeente Deventer moet mogelijk flink gaan betalen als zij de bouw van twee grote reclamemasten langs de A1 wil tegenhouden. Wethouder Thomas Walder wil daarom in gesprek met de ontwikkelaar, om de situatie te redden. Een oplossing lijkt ver weg. ,,Er is heel veel onduidelijk.’’

16 reacties

 • a Franken

  2 maanden geleden
  Natuurlijk zijn er geen cijfers bekend over gevaar reclamemasten: 1) ze zijn er nog niet veel 2) in zo’n geval is nooit te bewijzen dat het door de reclamemast komt of door een andere afleiding van aandacht. Maar rijkswaterstaat gebruikt gewoon z’n verstand: als grote ongelukken zelfs kunnen ontstaan doordat iemand een tiende seconde afgeleid is door iets binnen of buiten de auto, dan is een protserig groot kleurrijk verblindend scherm ook bij machte om sommige automobilisten af te leiden.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ a Franken,ik wil helemaal niet dat die masten er komen. Heb er ook geen bezwaar tegen. Ageer er alleen tegen dat ze ongelukken zouden veroorzaken. Daar zijn helemaal geen cijfers van bekend.
 • F. Hijink

  2 maanden geleden
  Greenledwalls. Greenwashing, kunnen ze het beter noemen. Zelfs al zouden ze 100% op groene stroom werken (wat ik betwijfel, want snachts schijnt de zon niet), dan nog is er de vervuiling van productie, vervoer, plaatsing en afbraak van die masten, en de lichtvervuiling, wat slecht is voor allerlei diersoorten. Zie website van Econatura.
 • a Franken

  2 maanden geleden
  @Andre Eggerding: je zegt het zelf al: je weet niet wat er op die masten staat, als je er langs rijdt. Dus zijn ze heel erg zinloos. Welk nut hebben ze dan wel voor jou, omdat je alsmaar wil dat die zinloze masten er komen?
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Michel de Jong,ik heb tijdens mijn werkzame leven gemiddeld 80.000 kilometer per jaar gereden. Als je mij vraagt wat er op die reclame zuilen staat weet ik het niet. Het leidt mij niet af. Ik heb er geen belangstelling voor. Als je iets beweert is het toch niet gek om daar bewijs voor te vragen?