Volledig scherm
Archieffoto van het paasvuur in Loo. © RONALD HISSINK

Streep door twee paasvuren in Deventer, besluit over overige twee uitgesteld

In navolging van veel andere paasvuren zijn ook de Deventer paasvuren in Schalkhaar en in Dortherhoek afgelast. Over de paasvuren in Loo en Lettele wordt op het laatste moment een beslissing genomen.

De organisatie van het paasvuur in Schalkhaar nam zelf het besluit om er een streep door te zetten, laat gemeentewoordvoerder Maarten-Jan Stuurman weten. ,,Maar ook als ze dat niet hadden gedaan, hadden wij het paasvuur afgelast. De locatie voor dit paasvuur is niet ideaal, gezien de droogte.’’ De activiteiten zoals het vogelschieten en het tentfeest gaan wel door. ,,Een 2.0 versie van het evenementenweekeinde. We zijn zelf verantwoordelijkheid voor de veiligheid van mensen, dieren en de omgeving. Daarom hebben we besloten het paasvuur niet door te laten gaan. Het kost ons bezoekers, maar dat is niet anders. Maar we maken er nog steeds een mooi feest’’, zegt organisator Xeno Obdeijn.

Voor het paasvuur in Dortherhoek geldt vrijwel hetzelfde. Stuurman: ,,De omstandigheden zijn niet dusdanig goed dat het vuur ontstoken kan worden.’’

Besluit uitgesteld

De organisaties van de paasvuren in Loo en Lettele blijven tot het laatste moment in het ongewisse over het doorgaan van hun traditionele ‘poasboakes’. De gemeente neemt op eerste paasdag pas een besluit, zegt Stuurman. ,,Dat hangt af van de wind en de windrichting.’’

 1. Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaanse wagen
  PREMIUM
  VIDEO

  Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaan­se wagen

  Amerikaanse auto's zijn z'n lust en zijn leven. Hij bezat ze, sleutelde eraan. Tot Roy van den Bosch (47) uit Twello vijf jaar geleden wordt getroffen door een hersenbloeding. Het is direct foute boel volgens de artsen. Ouders Jose en Eddie krijgen te horen dat hij nog wellicht drie maanden te leven heeft. Vijf jaar later en vele hersenbloedingen en TIA's verder is Roy er nog steeds. Deze zondag komt een ultieme wens voor hem uit: nog één ritje in een Amerikaanse wagen.
 2. Pingpongen in Deventer skatebaanpark doorslaand succes en krijgt vervolg
  PREMIUM
  VIDEO

  Pingpongen in Deventer skatebaan­park doorslaand succes en krijgt vervolg

  Een ludiek initiatief zorgde zaterdagavond voor spektakel en een bijzonder tafeltennissfeertje. Voor de gelegenheid was het indoorskatepark van Burnside in Deventer het decor van een ‘pingpong championship’. Tafeltennistafels stonden zelfs in de half-pipes. Een dj zorgde voor dampende muziek, lichteffecten, een rookblazer en publiek, dat met een biertje in de hand enthousiast om de tafels hing, zorgden voor een niet-alledaagse tafeltennis-entourage.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer