Het pand rechtsonder wordt tot onvrede van omwonenden gesloopt. Het witte pand op de 'kopse' kant blijft wel staan, net als een pand in de Raamstraat. De rest van het Senzora-complex wordt gesloopt.
Volledig scherm
PREMIUM
Het pand rechtsonder wordt tot onvrede van omwonenden gesloopt. Het witte pand op de 'kopse' kant blijft wel staan, net als een pand in de Raamstraat. De rest van het Senzora-complex wordt gesloopt. © Ronald Hissink

Strijd in de Raambuurt in Deventer: achterdocht versus ambitieuze hoogbouw

Nieuwbouw op het vroegere Senzora-terrein, aan de rand van de Deventer binnenstad, houdt de gemoederen bezig. De buurt zet vraagtekens bij de afhankelijkheid van het advies om het fabriekscomplex grotendeels te slopen. En waarom mochten maar enkele bewoners meedenken? ,,Onzin.” 

2 reacties

  • T. de Vries

    1 maand geleden
    Gelukkig zijn er in Deventer nog niet genoeg oude en historische panden afgebroken. Ook al is iets geen Industrieel erfgoed, dat wil je toch kosten wat kost bewaren? Waarom hoogbouw? Kosten? Zo dicht bij het centrum is voor geen enkele partij acceptabel rond het terrein. Verspilde moeite! Bouw dit soort projecten maar op het Havenkwartier, daar past dit wel!
  • Evert Stokking

    1 maand geleden
    alle reden tot achterdocht. de gemeente devenyter heeft nogal een twijfelachtige reputatie als het gaat om dit soort projecten. Als voorbeeld http://o.a.de gang van zaken rondom de oorspronkelijke plannen op het ijsbaanterrein. budget overschreidingen grof schofferen regels in bouwplannen in monumentale panden het geen zelfs het nieuws heeft gehaal

Deventer