Struinen tussen de stripboeken in Deventer

video Vele honderden liefhebbers van strips komen deze zaterdag ruimschoots aan hun trekken op de zeventiende Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs in de Deventer Lebuinuskerk. Bij een kleine veertig kramen zijn stripboeken van divers allooi verkrijgbaar en er zijn vijftien stands met dertig tekenaars die signeren en live aan het werk zijn.

Volledig scherm
© René Vorderman

De beurs was voorheen in Zwolle maar de Grote Kerk in de provinciehoofdstad wilde het evenement niet langer huisvesten. Daarom is net als vorig jaar uitgeweken naar Deventer. Naar schatting van organisator Harry Timmerman zijn er twintig- tot veertigduizend boeken verkrijgbaar. Alleen erotische strips mogen in de kerk niet worden verkocht. ,,Die wens accepteren we natuurlijk’’, zegt Timmerman.

Voor de rest gaat het van Suske & Wiske tot Donald Duck en van Amerikaanse comics (denk aan Batman, Spider-Man) tot Kapitein Kreiss. Uiteraard ontbreekt Asterix niet. Wie even niet tussen de boeken wil neuzen, kan zich vermaken met de oldschool-spelcomputers van Leslie van Putten uit Zwolle, die een hoekje in de kerk heeft waar Super Mario over de beeldschermen scheurt. Er is zelfs een 3D-printer die stripfiguren afdrukt. Tekenaar IJsbrand Oost maakte speciaal voor het evenement een poster van de Lebuinuskerk, die in beperkte oplage verkrijgbaar is.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer