Ellen Klein Hofmeijer (23) en haar buurman Gerrit van der Vegt (93) in woon- en zorgcentrum Humanitas in Deventer. De studente helpt bewoners waar ze kan nu het zorgcentrum al weken op slot zit.
Volledig scherm
PREMIUM
Ellen Klein Hofmeijer (23) en haar buurman Gerrit van der Vegt (93) in woon- en zorgcentrum Humanitas in Deventer. De studente helpt bewoners waar ze kan nu het zorgcentrum al weken op slot zit. © FOTO HISSINK

Studenten zien van dichtbij hoe coronavirus hard toeslaat in zorgcentrum: 'Ik was er kapot van’

videoZe woont te midden van de 75-plussers en daar geniet Yvonne Okkema (22) enorm van. Ze onderneemt van alles met ‘haar‘ ouderen. Naar de markt, samen eten, spelletjes doen. Nu zitten de bewoners van woon- en zorgcentrum Humanitas in Deventer al twee maanden op hun kamer en wil Yvonne nog meer dan anders een goede buur zijn. ,,Al mijn vrije uurtjes breng ik met de bewoners door."

't Is een prachtig concept. Laat studenten wonen in een zorgcentrum tussen de oudere bewoners in, en laat ze meedraaien met sociale activiteiten. Humanitas in Deventer doet het al jaren. De zes woonstudenten doen minimaal dertig uur vrijwilligerswerk in de maand. Ook in Huis Assendorp in Zwolle woont jong en oud door elkaar en wordt er gezellig samen geborreld en gekookt.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer