Ellen Klein Hofmeijer (23) en haar buurman Gerrit van der Vegt (93) in woon- en zorgcentrum Humanitas in Deventer. De studente helpt bewoners waar ze kan nu het zorgcentrum al weken op slot zit.
Volledig scherm
PREMIUM
Ellen Klein Hofmeijer (23) en haar buurman Gerrit van der Vegt (93) in woon- en zorgcentrum Humanitas in Deventer. De studente helpt bewoners waar ze kan nu het zorgcentrum al weken op slot zit. © FOTO HISSINK

Studenten zien van dichtbij hoe coronavirus hard toeslaat in zorgcentrum: 'Ik was er kapot van’

videoZe woont te midden van de 75-plussers en daar geniet Yvonne Okkema (22) enorm van. Ze onderneemt van alles met ‘haar‘ ouderen. Naar de markt, samen eten, spelletjes doen. Nu zitten de bewoners van woon- en zorgcentrum Humanitas in Deventer al twee maanden op hun kamer en wil Yvonne nog meer dan anders een goede buur zijn. ,,Al mijn vrije uurtjes breng ik met de bewoners door."

  1. Meesters en juffen Kindcentrum Rivierenwijk in Deventer geven drie weken vakantie op voor unieke zomerschool
    PREMIUM

    Meesters en juffen Kindcen­trum Rivieren­wijk in Deventer geven drie weken vakantie op voor unieke zomer­school

    Ondanks de verzengde hitte is de enige zomerschool van Deventer een groot succes. Juist nu, in tijden corona, zijn zomerscholen als die van Kindcentrum Rivierenwijk een uitkomst, omdat de opgelopen leerachterstand kan worden weggewerkt. De juffen en meesters van het Kindcentrum offeren er zelfs een deel van hun vakantie voor op. En de kinderen? Die doen maar wat graag mee, want de vakantie duurt al zolang.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer