Suzannes huis tot de nok toe vol met boodschappenpakketten voor Voedselbank

Suzanne's gang staat vol. De slaapkamer is net leeggeruimd waardoor de overloop nu hink-stap-springen is. Achter de stoel in de woonkamer staat het hoog gestapeld. De schouw is ingebouwd. Overal, maar dan ook overal staan Plus-boodschappenpakketten. De Deventerse spaarde ze bij elkaar voor de Voedselbank. Bijna honderd dozen vol staan er in huis. 

Ze glimlacht bescheiden. Suzanne Hofenk-van Oosten reed de laatste maanden stad en land af. Hoewel: ,,Niet alles natuurlijk. Ik heb ook mijn eigen werkzaamheden.” Feit is dat ze voor 97 boodschappendozen de zegeltjes bij elkaar harkte en plakte. Een zegeltje bij een tientje aan boodschappen. 75 zegeltjes voor een vol boekje dat recht geeft op een gratis boodschappenpakket. Stickertjes? Suzanne trekt een gezicht. ,,Nee, van die ouderwetse zegeltjes. Maar dan helpt een washandje ook hoor. Je hoeft niet alles met je tong te doen.” Want 97 keer 75 zegels: nou, reken het maar uit. Heel veel plakken.

  1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
    VIDEO

    Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer