Volledig scherm
© AB HAKEBOOM

SV Schalkhaar rouwt om dood oud-speler

Ook al was hij al een tijdje weg, Sportvereniging Schalkhaar rouwt evengoed om de dood van oud-jeugdspeler Meesam Rahimi (16). Vandaag bereikte de club het bericht dat de jongen vorige week vrijdag is verdronken in het Prinses Margrietkanaal bij Burgum in Friesland.

Tijdens het zwemmen in het kanaal kwam Rahimi opeens niet meer boven water. Zijn vrienden sloegen daarop alarm. Vermoedelijk is de jongen, die wel kon zwemmen, meegezogen door een vrachtschip. De brandweer zette duikers en een sonarboot in en vond de jongen vrij snel. Hij is in kritieke toestand per ambulance overgebracht naar het UMCG in Groningen, waar hij enige tijd later overleed.

Meesam Rahimi speelde enkele jaren bij SV Schalkhaar in de D- en C-jeugd en was volgens de club 'zeer getalenteerd'. "Een gouden toekomst lag in het verschiet. Meesam woonde in het AZC en moest SV Schalkhaar helaas verlaten", aldus een verklaring van de club. Ten tijde van het ongeval verbleef hij in het asielzoekerscentrum in Burgum, in afwachting van een verblijfsvergunning.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Wie moet de nieuwe burgemeester van Deventer worden?

Wie moet de nieuwe burgemeester van Deventer worden?

  • Martijn Dadema (man, 43 jaar, GroenLinks, burgemeester van Raalte) (13%)
  • Ron König (man, 54 jaar, D66, waarnemend burgemeester Deventer) (20%)
  • Keklik Yücel (vrouw, 50 jaar, PvdA, voormalige Tweede Kamerlid) (52%)
  • Maakt me niets uit, als het maar een vrouw is! (7%)
  • Maakt me niets uit, als het maar een man is! (7%)
5485 stemmen