Volledig scherm
Ongeluk ijsseldijk olst deventer diepenveen © News United

Taakstraf en rijontzegging voor dodelijk ongeval op IJsseldijk bij Diepenveen

Een 49-jarige man uit Deventer is veroordeeld tot 240 uur taakstraf voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval op de IJsseldijk bij Diepenveen. Ook kreeg hij een rijontzegging van 15 maanden waarvan een jaar voorwaardelijk.

De man reed op 16 mei vorig jaar met zijn busje over de IJsseldijk toen zijn wagen langzaamaan naar links week. Hij kwam op de baan voor tegemoetkomend verkeer. De eerste wagen kon zijn bus nog ontwijken, maar de tweede automobilist was kansloos. Die persoon bezweek aan zijn verwondingen. De man die in de auto reed die de bus net wist te ontwijken, kwam met zijn wagen vervolgens in botsing op de andere weghelft. Hij raakte zwaargewond en zal vermoedelijk nooit meer de oude worden. 

Landschap

De 49-jarige Sezgin A. zei zich op de zitting twee weken terug niets meer van het ongeval te kunnen herinneren. Hij heeft mogelijk achter het stuur een blackout gehad. Volgens de rechtbank is daar geen bewijs voor. Wel dat hij zeer onoplettend gereden heeft. Tegen de politie zei hij na het ongeval dat hij vermoeid was en was afgeleid door het mooie landschap. Zijn rijgedrag veroorzaakte onherstelbaar leed bij nabestaanden. ,,Een sanctie kan dat verdriet niet wegnemen’', zei de voorzitter bij het voorlezen van de straf.

Tegen de man was een taakstraf van 240 uur en een rijontzegging van 18 maanden waarvan een jaar voorwaardelijk geëist. 

Volledig scherm
© Raymond Korse

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer