Volledig scherm
Trompettist Jan van Duikeren zorgde vorige maand voor een uitverkochte Fermerie. © Foto Taste of Jazz

Taste of Jazz trekt steeds meer publiek

Deventer - Het Deventer jazzcafé Taste of Jazz trekt steeds meer publiek. Om ook toppianisten naar de Fermerie te halen, zamelt de organisatie geld in om een piano te kunnen kopen. De eerste duizend euro is bijna binnen.

Een eigen akoestische piano moet meer ensembles met piano en grote pianisten naar de Fermerie lokken. ,,Er zijn toppianisten die alleen komen als je een eigen piano hebt. Rob van Bavel en Peter Beets zou ik hier graag zien spelen'', zegt Wim Thijssen van Taste of Jazz.

Het vijf jaar oude jazzcafé trekt steeds meer publiek en was al enkele keren uitverkocht. De initiatiefnemers noemen de informele sfeer in de Fermerie, de kwaliteit van de musici en de akoestiek van het wijkgebouw als oorzaak.

Zondag is de eerstvolgende Taste of Jazz. Dan speelt de Amerikaanse toptrompetist Joris Teepe met zijn Holland America Trio, drie muzikanten die al her en der in de wereld hebben opgetreden. Taste of Jazz is van 15.30 tot 17.30 uur. Bezoekers kunnen na afloop mee-eten met de musici. Opgave en kaarten zie www.tasteofjazz.nl.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer