Volledig scherm
© RON NAGTZAAM

Te koop: De bekendste kraam
van Deventer Boekenmarkt

De bekendste en meest gefotografeerde kraam op de Deventer Boekenmarkt, die van de honderden houten wijnkisten op het Grote Kerkhof , is te koop. Eigenaar Kees 'Kist' de Vos vindt het op zijn 66ste tijd geworden om uit te gaan kijken naar een geschikte opvolger. 

Een onlangs bij het 'versjouwen van een scooter' opgelopen armblessure deed De Vos beseffen dat hij kwetsbaar is als hem iets ernstigs zou overkomen. ,,Al heb ik nog steeds een betere gezondheid dan toen ik begon'', zegt de boekenman. 

Volledig scherm
Kees 'Kist' de Vos vindt het op zijn 66ste tijd geworden om uit te gaan kijken naar een geschikte opvolger. © Erna Lammers

Geen haast

Haast met de verkoop van zijn mobiele boekentoko heeft De Vos geenszins. Hij sluit niet uit dat hij de komende paar jaar gewoon weer zijn opwachting maakt op de grootste boekenmarkt van Europa,  in Deventer.

De Amsterdammer bouwt de slingerende uitstalling, van ditmaal zo'n 20.000 boeken, altijd in zijn eentje  op. Een van zijn zonen helpt hem bij de verkoop. ,,Het afbouwen doe ik ook zelf. Dat zal ditmaal door mijn blessure wel langer duren dan normaal.'' Toch rijdt De Vos vanavond met zijn vrachtwagen terug naar het westen van het land.

Belangstellenden voor de wijnkisten van De Vos kunnen zich melden bij de organisatie van de  Deventer Boekenmarkt.

Volledig scherm
© Erna Lammers

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer