De wal met zandzakken houdt het voorlopig nog bij Meadow op het Deventer Stadsstrand. Wel moet er water weggepompt worden dat onder de zandzakken door komt sijpelen.
Volledig scherm
PREMIUM
De wal met zandzakken houdt het voorlopig nog bij Meadow op het Deventer Stadsstrand. Wel moet er water weggepompt worden dat onder de zandzakken door komt sijpelen. © Sandra Veltmaat

Tegen hoogwater strijdend Meadow in Deventer opent afhaalloket: ‘Als ze toch komen kijken...’

Strandtent Meadow in Deventer heeft de hoogwaternacht doorstaan. Maar uit de gevarenzone zijn ze nog lang niet, verzucht eigenaar Koos Janssen. Het kan nog wel tot donderdag duren voordat het water zo ver gezakt is dat zijn zaak geen risico meer loopt. 

 1. Eigenaren Meadow op het Deventer Stadsstrand houden hun hart vast: ‘We slapen hier en blijven water wegpompen’
  PREMIUM

  Eigenaren Meadow op het Deventer Stads­strand houden hun hart vast: ‘We slapen hier en blijven water wegpompen’

  Het is een kwestie van pompen of verzuipen. Letterlijk. Want als ze de strijd van het water verliezen, dan is het horeca-avontuur voor eigenaren Koos en Evelien Janssen van Meadow op het Deventer Stadsstrand voorbij. Met een soort muur van bigbags vol met zand om hun horecapaviljoen proberen ze hun zaak te redden. ,,We zijn drie jaar geleden begonnen. Al twee jaar hebben we te maken met corona en dan nu dit.”
 2. Mijn ‘reptielenbrein’ speelt op: ‘Ach Walter, dat ene koekje kan best’
  PREMIUM
  Gezonder leven

  Mijn ‘reptielen­brein’ speelt op: ‘Ach Walter, dat ene koekje kan best’

  Vier weken ben ik nu bezig met mijn zoektocht naar een gezonder leven. Ik sport intensief, maar let vooral op mijn voeding. Dit zijn de moeilijke weken, zegt mijn coach. Want nu ga ik gesprekken met mezelf voeren. ‘Ach, één koekje kan geen kwaad’ of ‘die ene keer McDonalds zal toch niet direct aanzetten?’. Het is mijn reptielenbrein dat opspeelt en de mentale strijd is volop losgebarsten.
 1. Hoogwater bij Deventer daalt, Meadow denkt aan terugkeer met ‘Koek en Verzopie’
  PREMIUM

  Hoogwater bij Deventer daalt, Meadow denkt aan terugkeer met ‘Koek en Verzopie’

  De daling van het hoogwater is vanochtend in Deventer rond elf uur ingezet. Nu het ergste voorbij lijkt, denkt horecazaak Meadow, dat vorige week hals-over-kop het strandpaviljoen in de uiterwaarden moest afbreken aan een rentree. Dat geldt nog níet voor de (auto)veren in Olst en Wijhe, die uit de vaart blijven. In Deventer vaart het veer wel gewoon en verbaast pontbaas Geert Scheers zich over het bekijks dat de IJssel trekt. ,,Het lijkt hier wel de Kalverstraat.’’

In samenwerking met indebuurt Deventer