Bakker Mustafa Peker heeft het gigantisch druk op de eerste dag van de Ramadan. De bestellingen stromen binnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bakker Mustafa Peker heeft het gigantisch druk op de eerste dag van de Ramadan. De bestellingen stromen binnen. © Ronald Hissink

Telefoon staat roodgloeiend in Deventer bakkerij bij start ramadan: ‘Mensen kopen gewoon veel meer’

De ramadan is weer begonnen. Voor een flinke groep Deventer ondernemers is het de drukste tijd van het jaar. Alles trekken ze uit de kast om iedereen te kunnen helpen. ,,De eerste dagen zijn altijd het moeilijkst.’’

7 reacties

  • Michel de Jong

    2 maanden geleden
    @Esma ik heb er uitermate veel respect voor hoor, dus vat mijn reactie niet op als een belediging. Aangezien wordt aangegeven in het artikel dat bakkers het drukker hebben, maken ze dus meer voedsel. Dat je naasten uitnodigt betekent dat de naasten zelf niets hoeven te kopen/koken, per saldo maakt dat dus niet uit voor de hoeveelheid voedsel die een bakker of slager verkoopt. Ze verkopen het alleen aan iemand anders. Misschien wordt er per saldo ook wel meer gegeten dan op een normale dag?
  • esma kaya

    2 maanden geleden
    Voor de reacties hier onder; het is niet dat er extreem wordt gegeten of uitgepakt. Het is alleen net iets anders. Een soepje vooraf om je maag op gang te krijgen. Maaltijden die je normaal niet zo vaak eet en wat meer aandacht/tijd nodig hebben en dus soms ook wat meer ingrediënten. En bij ons hoort er nou eenmaal brood bij de soep. Dus er is niks tegenstrijdigs aan. En daarnaast is het ook een periode van delen met je naasten. Dus worden er meer mensen uitgenodigd voor het eten.
  • K. van Venen

    2 maanden geleden
    Kerststol, paasbrood....feest is iets anders.
  • Joost Boswijk

    2 maanden geleden
    @Sander Hoek: religie brengt vaak rare gebruiken en contradicties met zich mee. Wat te denken van het verbod om zuivel en vlees te combineren in de joodse keuken, gebaseerd op “Een geitje zult gij niet koken in de melk van zijn moeder” (Exodus). Ik snap ook niets van de logica achter het verhaal van kruisiging en opstanding. ‘Laat ieder op zijn manier gelukkig worden’ zei Frederik de Grote toen hij in Pruissen het katholicisme toestond. Een uitstekend uitgangspunt, lijkt me.
  • Maarten Streppel

    2 maanden geleden
    Ik hoop dat iedereen geniet van zijn eten, maar blijf me verbazen dat de auteur het brood 'ramadan-pide' noemt en er verderop wordt gesproken over 'feeststol'? Noem het één dan ook 'feest-pide' of laten we de stol gewoon 'Kerststol' blijven noemen.