Foto in 2016 van het werk op een zijmuur van de voormalige Luxor, die al langere tijd verbouwd wordt. In de Luxor moet straks Club Chicago gaan verrijzen, inmiddels een jarenlang lopend project. De muurschildering is tot teleurstelling van de makers overgeschilderd. Misschien keert de tekst nog terug.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto in 2016 van het werk op een zijmuur van de voormalige Luxor, die al langere tijd verbouwd wordt. In de Luxor moet straks Club Chicago gaan verrijzen, inmiddels een jarenlang lopend project. De muurschildering is tot teleurstelling van de makers overgeschilderd. Misschien keert de tekst nog terug. © De Stentor

Teleurstelling over verdwijnen ode aan Etty Hillesum aan Roggestraat in Deventer

Vier jaar lang prijkte een bekende regel van de vermoorde jodin Etty Hillesum op een muurschildering van 250m2 aan de Roggestraat: ‘Al blijft ons één nauwe straat, waardoor we mogen gaan, boven die straat staat toch de héle hemel.’ Dat werk is tot verbazing van de maker en het Etty Hillesum Centrum plots geschiedenis. Hoop dat de tekst terugkeert, is er nog wel. 

  1. Meesters en juffen Kindcentrum Rivierenwijk in Deventer geven drie weken vakantie op voor unieke zomerschool
    PREMIUM

    Meesters en juffen Kindcen­trum Rivieren­wijk in Deventer geven drie weken vakantie op voor unieke zomer­school

    Ondanks de verzengde hitte is de enige zomerschool van Deventer een groot succes. Juist nu, in tijden corona, zijn zomerscholen als die van Kindcentrum Rivierenwijk een uitkomst, omdat de opgelopen leerachterstand kan worden weggewerkt. De juffen en meesters van het Kindcentrum offeren er zelfs een deel van hun vakantie voor op. En de kinderen? Die doen maar wat graag mee, want de vakantie duurt al zolang.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer