Volledig scherm
Beatrice de Graaf © Ilja Keizer

Terrorisme-expert naar Deventer voor Jan Terlouw-lezing

Beatrice de Graaf is volgend jaar de hoofdspreker tijdens  de Deventer Jan Terlouw lezing. De Graaf (1976) is hoogleraar en treedt regelmatig op in de media als terrorisme-expert. 

De Graaf studeerde Geschiedenis en Duits aan de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Bonn. In december 2004 promoveerde ze op een proefschrift over de relatie tussen de DDR, de vredesbeweging en de Nederlandse kerken. Voor dit proefschrift ontving zij in 2005 de Max van der Stoel-Mensenrechtenprijs.

Volgend jaar december is de derde editie van de Jan Terlouw Lezing. Afgelopen woensdag sprak Bas Heijne tijdens de tweede keer dat de avond in de Deventer Schouwburg werd gehouden. De eerste door Terlouw geleide editie was in december 2017.

  1. Overlevers houden hun eigen 
pensioenmanifestatie in Deventer
    PREMIUM
    video

    Overlevers houden hun eigen pensioen­ma­ni­fes­ta­tie in Deventer

    Actie, en wel in hun eigen stad. Niks naar Arnhem of Den Haag om te protesteren zoals de rest van Nederland. Ze zijn niet voor niets de Deventenaren die alle discussie aanzwengelen. Die bij Lodewijk Asscher aan tafel zitten. Geen haar op hun hoofd die er aan denkt om elders actie te voeren. Dus staan ze samen met tientallen anderen op het Grote Kerkhof. Alwaar de linkse politici het hartgrondig met ze eens zijn: het is genoeg geweest.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer