Volledig scherm
Beatrice de Graaf © Ilja Keizer

Terrorisme-expert naar Deventer voor Jan Terlouw-lezing

Beatrice de Graaf is volgend jaar de hoofdspreker tijdens  de Deventer Jan Terlouw lezing. De Graaf (1976) is hoogleraar en treedt regelmatig op in de media als terrorisme-expert. 

De Graaf studeerde Geschiedenis en Duits aan de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Bonn. In december 2004 promoveerde ze op een proefschrift over de relatie tussen de DDR, de vredesbeweging en de Nederlandse kerken. Voor dit proefschrift ontving zij in 2005 de Max van der Stoel-Mensenrechtenprijs.

Volgend jaar december is de derde editie van de Jan Terlouw Lezing. Afgelopen woensdag sprak Bas Heijne tijdens de tweede keer dat de avond in de Deventer Schouwburg werd gehouden. De eerste door Terlouw geleide editie was in december 2017.

  1. Basisschool in Bussloo verlost van jeukrupsen dankzij actie van vader en hovenier
    PREMIUM

    Basis­school in Bussloo verlost van jeukrupsen dankzij actie van vader en hovenier

    Een betrokken vader heeft eraan bijgedragen dat leerlingen van basisschool St. Martinus in Bussloo weer zonder angst voor jeukrupsen kunnen buitenspelen. De man, die anoniem wil blijven, regelde dat een hoveniersbedrijf gisterochtend een flink aantal nesten uit eiken bij school verwijderde. Daarvoor had een handvol leerlingen jeukklachten en gisteren bleven twee kinderen thuis, omdat ze ziek waren door brandharen van de rups.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer