Een fragment van Pianostemmen, zoals dat tijdens festival Oerol werd gespeeld in de bossen op Terschelling. In oktober wordt de voorstelling gespeeld in de Deventer Gasfabriek.
Volledig scherm
PREMIUM
Een fragment van Pianostemmen, zoals dat tijdens festival Oerol werd gespeeld in de bossen op Terschelling. In oktober wordt de voorstelling gespeeld in de Deventer Gasfabriek. © Tg Goed Gezelschap

Theater met een gevoelig randje: door nazi's geroofde Joodse piano's bespeeld in Deventer Gasfabriek

Pianovleugels geroofd uit de huizen van Joden, terwijl zij naar gaskamers werden gedirigeerd. Daar gaat Pianostemmen over. Regisseur Klemens Patijn speelt het in de Deventer Gasfabriek: ,,Gas en jodenvervolging schuurt in woorden, buiten dat heeft de locatie gelukkig niets met de vervolging te maken.’’ In oktober start de voorstellingenreeks.

0 reacties

  1. Compleet nieuwe uitstraling is spannende stap voor deze bekende locatie in Bussloo: ‘Toch mijn eerste kind’
    PREMIUM

    Compleet nieuwe uitstra­ling is spannende stap voor deze bekende locatie in Bussloo: ‘Toch mijn eerste kind’

    Wie Bussloo zegt, zegt Pitch & Putt. In de wijde regio bekend als plek waar je op 27 holes een balletje kan slaan. Minder bekend zijn de escaperooms, het lasergamen, glowgolf en pubquizzen. Reden voor eigenaar Bas van Roosmalen (51) om zijn bedrijf nieuw leven in te blazen en het een compleet nieuwe uitstraling én naam te geven: Multi Fun Bussloo. ,,Moeilijk, het is toch mijn eerste kind.”

In samenwerking met indebuurt Deventer