Volledig scherm
Veel feestelijker kan een afsluiting niet gevierd worden: de confetti spoot de lucht in aan het slot van de 10de aflevering van de Deventer Dansdagen © Erna Lammers

Tiende editie Deventer Dansdagen daverend afgesloten

DEVENTER - Bijna alle stoelen waren bezet in de Deventer Schouwburg zondagmiddag. Familie, vrienden en bekenden van de dansers die meededen aan de afsluiting van de 10de editie van de Deventer Dansdagen zagen 27 dansgroepen op het podium de dansen uitvoeren waar maanden naar toe gewerkt was.

Het programma begon om half 3 en duurde tot ruim na vijven. Aan het begin van de middag kreeg Lilian Vos uit handen van de directeur van de Schouwburg een grote bos bloemen als dank voor de grote rol die ze ieder jaar speelt in de organisatie van de Deventer Dans Dagen. Daarna begonnen de dansvoorstellingen en namen nonnen en buikdanseressen het podium in. Het programma was gevarieerd: van hiphoppers en jazzdansers tot boekenwurmen en heksen.

Ter afsluiting van het tweede lustrum van de Deventer Dansdagen kwamen alle dansgroepen nog een keer het podium op en spoot de confetti de lucht in.

Volledig scherm
Alle dansgroepen komen aan het slot nog een keer het podium op van de Deventer Schouwburg. Op de voorgrond dansgroep Pulse. © Erna Lammers
Volledig scherm
Dansgroep van de Leeuwenkuil aan het slot van hun dansuitvoering © Erna Lammers
Volledig scherm
Sheila's buikdanseressen verlaten het podium na hun act © Erna Lammers
  1. Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk
    video

    Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk

    Tiny Heijmans uit Geffen, finalist van het verspreidingsgebied Brabants Dagblad, is op de KNVB Campus in Zeist uitgeroepen tot winnaar van de Clubhelden van de amateursport 2017. Als vrijwilliger van Nooitgedacht, de voormalige club van Ruud van Nistelrooij, ontving hij 10.000 euro voor zijn club. Harderwijker Goossen Luytjes, als VVOG-vrijwilliger de winnaar van het Stentor-gebied, haalde de top-drie niet maar ging wel met een minicruise naar huis.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer