Volledig scherm
PREMIUM
Deventenaar Leo Enthoven, met op de achtergrond het asbestdak van zijn woning. © Archief

Tienduizenden euro’s om je asbestdak te saneren: ‘Dit is onrechtvaardig’

Deventenaar Leo Enthoven overhandigt dinsdagmiddag namens 3000 gedupeerden met asbestwoningen een petitie aan de Eerste Kamer. Die beoordeelt de wet die huiseigenaren verplicht om voor 2025 hun asbestdak te vervangen. Dat leidt tot torenhoge kosten en de wet ligt inmiddels zwaar onder vuur. ,,Dit is financieel volstrekt onrechtvaardig.”

Stipt om half één dinsdagmiddag overhandigt Leo Enthoven (76) in Den Haag een petitie aan senator Jopie Nooren, voorzitter van de commissie in de Eerste Kamer die de ‘asbestwet’ moet beoordelen. Zijn boodschap? De asbestwet leidt tot chaos en grote financiële ongelijkheid. ,,De verplichte sanering van asbestdaken werkt onredelijk hoge kosten in de hand. Wij willen schadeloosstelling.”

  1. Feesten bij Deventer Buitensociëteit mag op voorwaarde van extra maatregelen
    PREMIUM

    Feesten bij Deventer Buitenso­cië­teit mag op voorwaarde van extra maatrege­len

    De Deventer Buitensociëteit in Steenenkamer krijgt een omgevingsvergunning zodat zij de feestactiviteiten kan blijven voortzetten. Het Voorster college heeft het verzoek van buurtbewoners om handhavend op te treden tegen de Buitensociëteit wegens geluidsoverlast en illegale activiteiten afgewezen. Het college eist wel dat het bedrijf van wethouder/ondernemer Arjen Lagerweij maatregelen treft om de overlast te minimaliseren.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer