Deze jonge Holtenaren gaan vandaag in hun woonplaats op zwerfvuiljacht tijdens World Cleanup Day. Dat doen zij op initiatief van Veronica Kraassenberg (derde van rechts).  Wie ook wil helpen, kan zich 10.30 uur melden bij basisschool de Holterenk aan de Dorsmolen 1.
Volledig scherm
Deze jonge Holtenaren gaan vandaag in hun woonplaats op zwerfvuiljacht tijdens World Cleanup Day. Dat doen zij op initiatief van Veronica Kraassenberg (derde van rechts). Wie ook wil helpen, kan zich 10.30 uur melden bij basisschool de Holterenk aan de Dorsmolen 1. © FOTO HISSINK

Tieners maken Holten vandaag een stukje schoner

‘Wij zijn 17 & 18 jarigen die Holten een stukje schoner gaan maken. Wees welkom om te joinen. :)’. Zo luidt de uitnodiging van een door Veronica Kraassenberg (17) opgezette actie, die vandaag om 10.30 uur begint in haar woonplaats.

,,Mijn moeder had een paar maanden geleden een artikel gelezen over World Cleanup Day en mij daarover verteld. Later zag ik er zelf iets over op tv en kreeg ik het idee om met wat vrienden mee te gaan doen. Inmiddels zijn we met negen meiden en drie jongens. We hebben prikstokken van de gemeente gekregen en regelen zelf een rol vuilniszakken en werkhandschoenen. Wat we tegenkomen aan afval, gaan we gescheiden inzamelen”, zegt Veronica.

Is Holten echt toe aan een grote schoonmaak? Veronica: ,,Op zich is het best wel netjes, maar af en toe zie je wel eens wat liggen.” De vwo-leerlinge van De Waerdenborch nodigt andere tieners die willen meehelpen uit zich vandaag om 10.30 uur te melden bij basisschool de Holterenk aan de Dorsmolen 1 in Holten. ,,We gaan tot ongeveer drie uur door. Na afloop is er bij mij thuis in de tuin een hapje en een drankje.” 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer