Volledig scherm
De mishandeling van de twee jonge fietsers had zaterdagavond plaats ter hoogte van de Flora in Colmschate. © Google Streetview

Tieners mishandelen 15-jarige fietsers in Colmschate en stelen een fiets

Twee 15-jarige jongens uit Deventer zijn zaterdagavond ter hoogte van de Flora in Colmschate mishandeld.  Van een van hen werd de fiets gestolen. In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee tieners uit Deventer als verdachten aangehouden.

De slachtoffers fietsten tussen 23.00 en 23.30 uur over de Holterweg. Ter hoogte van de Flora stond een groep jongelui bij een bushalte te wachten. Plotseling kwamen twee jongens uit de groep naar de twee fietsers rennen en kreeg een van hen een trap waardoor hij van de fiets viel. Toen hij op de grond lag werd hij nog enkele malen door meerdere personen getrapt en geslagen. Zijn vriend die hem wilde helpen, kreeg ook klappen. In de tussentijd ging een van de daders er met de fiets  vandoor. Beide  slachtoffers wisten weg te komen en belden daarna  de politie. 

Ziekenhuis

Op het moment dat de politie ter plaatse kwam, was de groep met de daders al vertrokken. Toen een van de slachtoffers zich na het doen van aangifte in het ziekenhuis liet controleren op zijn verwondingen, zag hij twee jongens die hij herkende van de mishandeling. De politie kon de twee, 16 en 17 jaar oud uit Deventer, aanhouden. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten. 

  1. Geert Groote Huis in Deventer stroomt vol bezoekers met Museumkaart

    Geert Groote Huis in Deventer stroomt vol bezoekers met Museum­kaart

    De vrijwilligers van Deventers kleinste museum moeten vol aan de bak. Waar voorheen de dagen soms langer duurden en een boekje aan de leestafel uitkomst moest bieden, blijven de bezoekers nu binnenstromen. Riet en Ineke zijn er deze middag maar druk mee. De Museumkaart geeft sinds vorige maand entree in het huis dat de moderne devotie visualiseert. En dat betekent in de eerste vijf weken een verdrievoudiging van het aantal bezoekers.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer