Volledig scherm
Politiecontrole op de parkeerplaats bij De Scheg in Deventer. © Rens Hulman / News United

Tientallen boetes bij grote verkeerscontrole in Deventer

Bij een grootschalige verkeerscontrole in Deventer zijn vandaag zo'n 45 boetes uitgedeeld. De politie controleerde op vier verschillende locaties en richtte zich daarbij op zowel automobilisten als scooterrijders.

Aan de Laan van Borgele, bij het voormalig terrein van Auping, werden voornamelijk bromfietsers en scooterrijders gecontroleerd. Dat gebeurde op het moment dat veel scholieren net vrij hadden. Er werden 8 bekeuringen uitgedeeld in verband met een te hoge snelheid van de tweewielers. De voertuigen moeten bovendien opnieuw gekeurd worden voor ze weer de weg op mogen.

Ook stond er politie aan de Noorwegenstraat, op industrieterrein Kloosterlanden. Hier gingen 26 automobilisten op de bon: 20 voor het niet dragen van een gordel, 6 voor niet handsfree bellen. 

700 euro

Bij zwembad De Scheg was sprake van een ‘gemengde’ controle. Eén scooterrijder werd daar betrapt op het rijden zonder rijbewijs en er was vier keer sprake van een ANPR-hit (controle aan de hand van geregistreerd kenteken). Drie van de voertuigen bleken betrokken bij een verdachte situatie, de bestuurder van de vierde had nog een boete van 700 euro openstaan. Deze is direct betaald.

Tot slot werd nog een alcoholcontrole gehouden bij het Emmaplein, ter hoogte van de Wilhelminabrug en winkelcentrum Boreel. 800 bestuurders moesten blazen, ‘slechts’ 2 hadden te veel alcohol op. Volgens de politie waren er opvallend veel personen die nét niet te veel gedronken hadden.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer