Bert Roeterdink en Vedran Hadziavdic, beter bekend als Vieze Vedi zijn de geniussen achter het pingpongfeest, Joost Esselink gaat zorgen dat het bier blijft stromen en Stefan Selders, tja, de inliner is de gevreesde opponent. Hij maakte de overstap van tafeltennis naar inline.
Volledig scherm
PREMIUM
Bert Roeterdink en Vedran Hadziavdic, beter bekend als Vieze Vedi zijn de geniussen achter het pingpongfeest, Joost Esselink gaat zorgen dat het bier blijft stromen en Stefan Selders, tja, de inliner is de gevreesde opponent. Hij maakte de overstap van tafeltennis naar inline. © Rob Voss

Tientallen gekkies strijden om het World Open Amateur Ping Pong Championship bij Burnside in Deventer

Een tot pingpongarena omgebouwde skatebaan. Vanavond strijden zeventig tafeltennissers om het World Open Amateur Ping Pong Championship in het pand van Burnside in Deventer. ,,Tafels. Biertje erbij. En dan de finale als in zo’n arena. Iedereen er schreeuwend omheen.’’ Op voorhand al een doorslaand succes. Tafeltennisvereniging Swift heeft acuut de inschrijving gestopt, omdat er te veel mensen mee wilden doen.

Het zijn van die gekke dingen, die je soms kunt verzinnen om de winter door te komen. ,,Oudhollandse spelletjes, dachten we’’, grijnst Bert Roeterdink van Burnside. ,,Sjoelen bijvoorbeeld. Maar uiteindelijk dachten we: pingpong! Ook geen tafeltennis dus, maar pingpong. Dat spelletje waarvan iedereen denkt dat-ie het kan, maar niemand echt. Gewoon lol. Op zaterdagavond, als de baan normaal dicht is. Tafels. Biertje erbij. En dan de finale als in zo’n arena: bouwlampen er fel op. Iedereen er schreeuwend omheen. Mooi.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer