Het nieuwe zonnepark van Oldemarkt telt 4400 panelen en ligt niet op landbouwgrond, maar op een braakliggend veld op een bedrijventerrein.
Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe zonnepark van Oldemarkt telt 4400 panelen en ligt niet op landbouwgrond, maar op een braakliggend veld op een bedrijventerrein. © Freddy Schinkel

Tientallen plannen voor zonneparken, maar amper zonnepanelen op daken: ‘Dat moet echt anders’

kaartEr spelen in deze regio talloze initiatieven om grote zonneparken in het buitengebied aan te leggen, terwijl slechts 8 procent van de beschikbare bedrijfsdaken is voorzien van zonnepanelen. Dat is niet de bedoeling, zeggen vriend en vijand. ,,Gebruik eerst bedrijfsdaken voordat je het coulisselandschap van Oost-Nederland vol legt met zonneparken.”

 1. Oud-Mol Rob Dekay uit Deventer zit helemaal fout met voorspelling: ‘Ook ik heb last van tunnelvisie’
  PREMIUM

  Oud-Mol Rob Dekay uit Deventer zit helemaal fout met voorspel­ling: ‘Ook ik heb last van tunnelvi­sie’

  Voor Rob Dekay (33) uit Deventer was het overduidelijk: Peggy Vrijens is de beruchte Mol. Kon niet missen, zei hij als oud-Mol. Helaas voor de zanger had hij het toch helemaal mis. De actrice moest afgelopen zaterdag in de aflevering vóór de eindstrijd het veld ruimen. ,,Gedurende de aflevering begon me al het vermoeden te bekruipen dat toch iemand anders de mol is.’’
 2. Fysieke aanslag en corona brengen zijspancrosser Daniël Willemsen op kruispunt in carrière
  PREMIUM

  Fysieke aanslag en corona brengen zijspan­cros­ser Daniël Willemsen op kruispunt in carrière

  Daniël Willemsen staat op een kruispunt in zijn carrière. De coronacrisis, de breuk met bakkenist Kaspars Stupelis en de vorige week binnengehaalde tiende Nederlandse titel in de zijspancross hebben de 45-jarige Lochemer aan het denken gezet. Komt er na dit jaar een einde aan de roemrijke carrière van een van ’s werelds beste motorcrossers ooit of geeft de eerzuchtige Willemsen in 2021 nog één keer vol gas?

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer