De Deventer advocaat Anno Huisman ziet de plotselinge verhoging van de vergoedingen voor jeugdrechtadvocaten als zwichten voor publicitaite druk door minister Dekker.
Volledig scherm
De Deventer advocaat Anno Huisman ziet de plotselinge verhoging van de vergoedingen voor jeugdrechtadvocaten als zwichten voor publicitaite druk door minister Dekker. © FOTO HISSINK

Toch hogere vergoeding advocaten in jeugdstrafrecht

Jeugdrechtadvocaten krijgen per vandaag toch een hogere vergoeding voor deelname aan het minderjarigenpiket. Minister Sander Dekker van Rechtsbescherming reageert daarmee op het massaal afhaken van jeugdrechtadvocaten vanwege de belabberde vergoedingen voor het bijwonen van politieverhoren. Advocaat Anno Huisman uit Deventer ageert daar al langer tegen; hij meent dat Dekker gezwicht is voor publicitaire druk.

  1. Verbijstering om podcast Lange Frans met complotdenkster uit Bathmen: ‘OM moet onderzoeken of video strafbaar is’
    video

    Verbijste­ring om podcast Lange Frans met complot­denk­ster uit Bathmen: ‘OM moet onderzoe­ken of video strafbaar is’

    Rapper Lange Frans en ’graancirkelspecialiste’ Janet Ossebaard uit Bathmen maken zich met hun nieuwste podcast mogelijk schuldig aan opruiing. Een oriënterend onderzoek van het Openbaar Ministerie moet daar uitsluitsel over geven, zeggen strafrechtadvocaten Sébas Diekstra en Peter Schouten tegen deze site. Een filmpje waarin de twee complotdenkers hardop fantaseren over een aanslag op politici zorgt voor boze reacties in de Tweede Kamer.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer