Zo zouden de reclamemasten langs de A1 in Deventer er in eerste instantie uit gaan zien. Maar dit idee ging al snel van tafel. En nu heeft de gemeenteraad er helemaal een stokje voor gestoken.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo zouden de reclamemasten langs de A1 in Deventer er in eerste instantie uit gaan zien. Maar dit idee ging al snel van tafel. En nu heeft de gemeenteraad er helemaal een stokje voor gestoken. © Jan Willem Leugs / Greenledwalls

Tóch streep door omstreden reclamemasten in Deventer: ‘We moeten dit torpederen’

Na een lange discussie gaat de bouw van twee reclamemasten langs de A1 in Deventer niet door. Een meerderheid van de gemeenteraad stemt tegen de komst van de tientallen metershoge zuilen. En dat doet pijn bij sommigen. ,,We hadden een jaar geleden dezelfde informatie.’’

16 reacties

 • Michel de Jong

  3 maanden geleden
  Vrees dat de rationele argumenten eigenlijk meer aannames waren destijds van de politiek. Navraag bij Deventer ondernemers vertelde dat deze hier gem. genomen geen interesse in hadden, terwijl de ontvangen huur van de paal met € 30k per jaar wel heel erg laag was. Ik zie echter geen emotie in de beslissing van nu, die lijkt me vooral verstandig. Er waren toen al geen goede onderbouwde redenen om de paal wel te nemen en die zijn er nog niet (behalve de foute weg blijven bewandelen).
 • Arnaud Faddegon

  3 maanden geleden
  @Michel de Jong, ik ben het hier dus pertinent mee oneens. Rationele argumenten aangedragen door ondernemers in Deventer etc. lagen ten grondslag aan de beslissing in het verleden om de vergunning te verlenen. Op basis van emotionele redenen daar nu op terugkomen klopt niet. Een betrouwbare overheid(gemeenteraad in dit geval) zou daar standvastig in moeten zijn. Een blik op de stemverhouding geeft aan welke partijen dat zijn en wie niet.
 • Michel de Jong

  3 maanden geleden
  @Arnaud Faddegon de overheid is, wat mij betreft, nooit een betrouwbaar instituut geweest. Wat mij betreft heeft de ratio het gewonnen omdat er voor de Deventer economie, ondernemer of burger nauwelijks voordelen waren. Daarnaast was het mogelijk nog een gevaar voor het verkeer geweest. Bij het besluit de palen te plaatsen vond ik juist de ratio ontbreken.
 • Andre Eggerding

  3 maanden geleden
  Kan er een windturbine voor in de plaats komen?
 • Arnaud Faddegon

  3 maanden geleden
  Of je nou voor of tegen bent. Het zijn van een betrouwbare overheid wordt weer met voeten getreden. Op basis van dezelfde informatie als een jaar geleden nu ‘torpederen’ vanwege sentiment klopt niet. Gevalletje lekker hard schreeuwen dan krijg ik wel gelijk. Emotie boven ratio.
 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.