Het Eicas hoopt zich halverwege volgend jaar definitief te vestigen in het Hegiusgebouw aan de Nieuwe Markt in Deventer. Tot die tijd mag het museum vast plaatsnemen in een pand aan de Polstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Eicas hoopt zich halverwege volgend jaar definitief te vestigen in het Hegiusgebouw aan de Nieuwe Markt in Deventer. Tot die tijd mag het museum vast plaatsnemen in een pand aan de Polstraat. © Martijn Ubels

Toekomstig Deventer museum Eicas krijgt alvast 500 vierkante meter expositieruimte in de Polstraat

Het toekomstige Deventer museum Eicas krijgt vanaf 1 augustus een tijdelijke locatie aan de Polstraat. Het museum mag gebruik maken van vijfhonderd vierkante meter expositieruimte tot het zich medio volgend jaar definitief vestigt in het Hegius. ,,Deventer kan deze zomer al rekenen op extra binnenlandse en vooral ook Duitse bezoekers.”

  1. Verpleegkundigen gingen relaties aan met patiënten in de psychiatrie: tuchtklachten
    PREMIUM

    Verpleeg­kun­di­gen gingen relaties aan met patiënten in de psychia­trie: tuchtklach­ten

    De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft tuchtklachten ingediend tegen twee verpleegkundigen uit de regio Twente, die hun boekje ver te buiten zijn gegaan door een relatie te beginnen met patiëntes in de psychiatrie. Volgens de beroepscode voor verpleegkundigen is dat een doodzonde. Beide mannen vrezen nu dat hun baan in gevaar komt. Vandaag dienden hun zaken voor het medisch tuchtcollege in Zwolle.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer