Toerist in Deventer ernstig gewond na meters diepe duik over reling IJsselkade

VideoEen toerist is afgelopen nacht ernstig gewond geraakt toen hij al fietsend over de reling bij de Wellekade in Deventer vloog en meters langs de kade omlaag viel.

De man fietste met twee vrienden over het voetpad en het drietal zag in het donker de reling langs de kade over het hoofd. Het slachtoffer botste daarop frontaal op de reling en maakte een snoekduik in de IJssel al kwam hij wel op het droge terecht.

Buiten bewustzijn

Meerdere politie-eenheden, een traumahelikopter en twee ambulances rukten uit om de man te helpen. De man is, volgens de politie, met zware verwondingen en buiten bewustzijn, met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. 

Zijn twee vrienden bleven ongedeerd. Het is nog niet bekend wat de ernst van de verwondingen is en wat de leeftijd en nationaliteit van de man is.

Volledig scherm
De fietsen van de toeristen die tegen de reling aanbotsten. © Rens Hulman / News United
 1. Gijs Esders gaat door waar zijn sportvrienden afhaakten

  Gijs Esders gaat door waar zijn sportvrien­den afhaakten

  Terwijl hij zijn springoefeningen doet in Valkenburg, kijken zijn vrienden van een afstandje toe. Zonder inspanning, zonder zweetdruppels, af en toen een slok van hun bier nemend. Gijs Esders (27) zakt nog een keer diep door zijn knieën, buigt zijn lichaam voorover en komt dan met die enorme krachtsinspanning. Omdat het op het programma staat. Maar de schaatser uit Deventer is alleen aan het trainen tijdens dit weekje weg in Zuid-Limburg. Omdat hij van de vriendengroep nog de enige is die zijn sportieve droom najaagt. En dat doet toch een beetje pijn.
 2. Feesten bij Deventer Buitensociëteit mag op voorwaarde van extra maatregelen
  PREMIUM

  Feesten bij Deventer Buitenso­cië­teit mag op voorwaarde van extra maatrege­len

  De Deventer Buitensociëteit in Steenenkamer krijgt een omgevingsvergunning zodat zij de feestactiviteiten kan blijven voortzetten. Het Voorster college heeft het verzoek van buurtbewoners om handhavend op te treden tegen de Buitensociëteit wegens geluidsoverlast en illegale activiteiten afgewezen. Het college eist wel dat het bedrijf van wethouder/ondernemer Arjen Lagerweij maatregelen treft om de overlast te minimaliseren.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer