Volledig scherm
Het huis in Hannover waarop beslag is gelegd © Ewoud ten Kleij

Tonnen geëist van bedrijven Harry F. uit Wierden

DEVENTER/WIERDEN - Crediteuren hebben voor ruim twee ton aan vorderingen ingediend bij de curator van de twee failliete wervingsbureaus van Harry F. uit Wierden. De fiscus eist ruim 85 duizend euro, meerdere crediteuren eisen 65 mille en ABN Amro zegt nog 51.000 euro tegoed te hebben van een van beide wervingsbureaus.

Vier van die goede doelen worden er door justitie van verdacht miljoenen euro's van donateurs in eigen zak te hebben gestoken. Naast de Nederlandse Stichting voor Hulp aan Dieren (NSHD) uit Deventer, verreweg de grootste van de vier stichtingen, richt justitie haar pijlen op Stichting Help uit Deventer, Stichting Werelddier uit Berghem en de Nijmeegse Stichting Menodi.

Opmerkelijk
Curator Eddy Kolkman uit Almelo noemt het in zijn faillissementsverslag opmerkelijk dat Harry F. en twee van zijn naaste medewerkers bij Erdma en ERO tevens in wisselende samenstellingen het bestuur vormden van de verdachte goede doelen.

Hoewel een doorstart van beide wervingsbureaus er volgens Kolkman nooit heeft ingezeten, probeerde Harry F. dat achter de rug van de curator om wél te doen. Hij richtte een nieuwe bv op met dezelfde doelstelling als Erdma. Kolkman noemde deze handelswijze 'stiekem' en 'opmerkelijk', zette Harry F. uit zijn Wierdense kantoor en verving de sloten.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer