Volledig scherm
Acteur Pierre Bokma. Foto: ANP

Topacteurs in uitverkochte Hereeniging

DEVENTER - Sociëteit de Hereeniging heeft zaterdag 29 oktober de topacteurs Gijs Scholten van Aschat en Pierre Bokma in huis. Ze spelen werk van Shakespeare, die 400 jaar geleden overleed.

Alle kaarten voor de voorstelling waren snel verkocht. Dat zijn er meer dan voorheen, omdat de Hereeniging van de brandweer de helft meer bezoekers mag toelaten in de grote zaal van de sociëteit. Dat komt door een aanpassing van de deuren aan de Grote Poot, die nu naar buiten draaien, in plaats van naar binnen.

Commissaris activiteiten Theo Bruyns is trots op de komst van beide acteurs. ,,We hebben toch de twee belangrijkste acteurs van Nederland over de vloer''.

De Hereeniging organiseert enkele jaren per jaar een grotere voorstelling. ,,Dat doen we voor onze leden, maar die mogen introducés meenemen. Aan hen kunnen we laten zien dat we geen elitair gesloten bolwerk zijn, wat je soms wel eens hoort zeggen. Zo proberen we enkele keren per jaar spektakel te bieden. Maar deze voorstelling is wel een hele bijzondere''.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer