Hulpdiensten doen onderzoek bij het spoor in Deventer.
Volledig scherm
Hulpdiensten doen onderzoek bij het spoor in Deventer. © News United / Rens Hulman

Treinverkeer tussen Deventer en Olst hele ochtend stil vanwege aanrijding

updateHet treinverkeer tussen Deventer en Olst heeft de hele ochtend stil gelegen. Oorzaak was een aanrijding met een persoon in Deventer even voor 08.00 uur.

Het incident vond plaats bij de Ceintuurbaan. Wat er exact is voorgevallen is onduidelijk.

Er werden bussen ingezet tussen Olst en Deventer. Dit had onder meer gevolgen voor bezoekers van Deventer Op Stelten die met de vanuit Olst en/of Zwolle komen. Overigens reden er al bussen in plaats van treinen tussen Zwolle en Olst vanwege werkzaamheden.

Verkeer

Ook ander verkeer ondervond hinder van de aanrijding. Zo was de Ceintuurbaan is ter hoogte van de spoorwegovergang afgesloten. Omdat de overweg bij de Overstichtlaan eveneens dicht zat doordat de betrokken trein er vlakbij stond, leverde de situatie problemen op voor vrachtverkeer. Het spoor elders in Deventer passeren was immers lastig vanwege de vele viaducten met beperkte hoogte.

Even voor 12.00 uur werd het spoor weer vrijgegeven en kwam het treinverkeer weer op gang.

  1. Deventer Ziekenhuis loopt tegen coronagrenzen aan: afspraken voor overplaatsing naar Duitsland
    PREMIUM
    video

    Deventer Ziekenhuis loopt tegen coronagren­zen aan: afspraken voor overplaat­sing naar Duitsland

    De opname van corona-patiënten op de intensive care loopt in Deventer tegen haar grenzen aan. Waar nu weer even wat lucht is met 15 bezette bedden op de ic, was het afgelopen weekeinde spannend toen 18 bedden door corona-patiënten bezet werden. Een negentiende coronazieke moest overgebracht worden naar Utrecht. ,,We hebben binnen de regio nu geregeld dat mensen naar Duitse ziekenhuizen overgebracht kunnen worden”, zegt ziekenhuisbestuurder Eric Kroon.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer