Volledig scherm
De organisatie van Undercoversessies op de Brink hoopt weer eind juni op een vol stadsplein. © Brink Event Deventer

Tributebands Amy Winehouse en Bruce Springsteen op Deventer Brink

De muziek van Amy Winehouse en 'The Boss’ (Bruce Springsteen) staat op zaterdag 29 juni centraal tijdens een nieuwe Undercoversessie op de Brink. Twee tributebands staan deze avond op een groot podium voor De Waag.

Zangeres Renske de Boer, van de band Mr Wallace, vertolkt die avond vanaf 20.00 uur de legendarische Britse zangeres Amy Winehouse die in 2011 op 27-jarige leeftijd overleed. Zij weet zich omringd door zeven muzikanten onder wie drie blazers.

Een Bruce Springsteen-Undercoversessie op de Brink was een stille wens van mede-organisator Fonz Scheepstra van De Hip. Deze wens komt op de laatste zaterdag van juni uit. Tim Akkerman, oud-zanger van Di-Rect, en zijn E-Street band spelen vanaf 22.15 uur talrijke Springsteen-klassiekers. Met ‘Tim Akkerman Sings The Boss’ toerde de zanger het afgelopen jaar langs de Nederlandse theaters en hij maakte daarbij indruk. 

De entree van het muziekevenement op de Brink is gratis.

  1. Meteoroloog Jordi Bloem: ‘Hyperlokale hagelbui zoals in Deventer bijna niet te voorspellen’

    Meteoro­loog Jordi Bloem: ‘Hyperloka­le hagelbui zoals in Deventer bijna niet te voorspel­len’

    Hagelstenen zo groot als knikkers. Ze vielen woensdagavond bijna vanuit het niets met bakken uit de lucht boven delen van Deventer. De neerslag van klompjes ijs hield enkele minuten aan en zorgde lokaal voor flinke schade. Slechts een paar kilometer verderop gebeurde daarentegen praktisch niets. Hoe kan dat? Volgens meteoroloog en weerman Jordi Bloem van MeteoGroup ging het om typische zomerhagel: ,,Die valt alleen zeer lokaal en is bijna niet te voorspellen.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer