Volledig scherm
Het Tuinfeest voorafgaande aan de Deventer Boekenmarkt herbergt verschillende dichters © Bouwkunde

Tuinfeest presenteert meer dan dertig dichters en muzikanten aan vooravond Deventer Boekenmarkt

Het Tuinfeest aan de vooravond van de Deventer Boekenmarkt staat garant voor een avond vol dichterlijke optredens. Het poëziefestival op de zaterdag heeft klinkende namen als Dimitri Verhulst, Ellen Deckwitz en Judith Herzberg vastgelegd. Maar ook mensen als Dean Bowen (stadsdichter van Rotterdam), Maxime Garcia Diaz (winnares NK Poetry Slam) en Jonathan Griffioen (winnaar J.C. Bloem-poëzieprijs)zijn aanwezig. Deventer stadsdichter Wibo Kosters presenteert op zijn afscheidsavond geen bundel, maar een lp. 

Om 16 uur wordt de nieuwe Deventer Dichter gepresenteerd. Kosters treedt op samen met de mensen die de plaat met hem maakten. Op muziek zijn verschillende van zijn stadsgedichten gezet. Voor deze poëtisch-muzikale plaat werkte hij onder andere samen met Vera Bon, De Reisgenoot en DJ/producer Francesco Taranto. Zij zullen allemaal acte de présence in de theaterzaal.

Natuurlijk is er nog meer programma: luister naar bijvoorbeeld Jules Deelder, Özcan Akyol & Lévi Weemoedt,  Kamagurka en de afsluiter: Mr. Weazley.  Er zijn meer dan dertig dichters en meer dan zeventig optredens gepland in en rond de kloostertuin en theater Bouwkunde. Het complete programma van zaterdag 3 augustus staat op www.hettuinfeest.nl

Uniek project van Deventer Stadsdichter Wibo Kosters

Wibo Kosters, de stadsdichter van Deventer, neemt afscheid met een bijzonder project. Samen met een aantal DJ’s, kunstenaars en singer-songwriters maakt hij een elpee, Wegenkaart, met muziek van zijn stadsgedichten. Om de muzikanten die met hem meedoen een vergoeding te kunnen geven is hij een crowdfundingsactie gestart. Voor Wibo Kosters draait het stadsdichterschap om het schrijven van poëzie maar vooral ook om samen met anderen mooie dingen te maken. Zo heeft hij de afgelopen twee jaar bijvoorbeeld een poëtische DJ-set en een literaire eindejaarvoorstelling gemaakt. En nu dus, ter afsluiting van zijn periode, zijn Deventer stadgedichten op vinyl; negen gedichten met negen muzikanten en acts. De vormgeving van de elpee wordt gedaan door Deventer underground-uitgeverij Petrichor, dat daarvoor negen kunstenaars, van fotografen tot illustratoren vroeg om bij elk nummer een kunstwerk te maken. ,,Dit is mijn grootste project tot nu toe, met meer samenwerkingspartners dan ooit.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer