In de Centrum Moskee in Deventer is er nooit een discussie geweest over mondkapjes. Ze worden gewoon altijd door iedereen gedragen, al vanaf dat de moskee weer open mocht. Op het azuurblauwe tapijt van de gebedsruimte staan nu sportpionnetjes om de afstand te houden en iedereen neemt zijn eigen gebedsmatje mee. Maar nu gaan toch ook zij helemaal dicht.
Volledig scherm
PREMIUM
In de Centrum Moskee in Deventer is er nooit een discussie geweest over mondkapjes. Ze worden gewoon altijd door iedereen gedragen, al vanaf dat de moskee weer open mocht. Op het azuurblauwe tapijt van de gebedsruimte staan nu sportpionnetjes om de afstand te houden en iedereen neemt zijn eigen gebedsmatje mee. Maar nu gaan toch ook zij helemaal dicht. © Rob Voss

Turkse moskeeën in Oost-Nederland volgen radicaal besluit: ‘De hele maand oktober geen vrijdaggebed’

De zaken in de Centrum Moskee Deventer leken zo goed geregeld: iedereen droeg een mondkapje, sportpionnetjes gaven de anderhalve meter aan en daar legde men netjes eigen gebedsmatjes neer. Toen was daar een kerkdienst in Staphorst en moesten alle kerken terug naar dertig bezoekers per dienst. ,,Wij namen het meest radicale besluit”, zegt Oguzhan Akdemir.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer