Volledig scherm
Joël Alfarez uit Deventer stond bekend als de 'zingende barman'. Op oudejaarsdag 2015 werd hij neergestoken op een parkeerplaats in Zutphen. © Privéfoto

Twaalf jaar celstraf voor neersteken zingende barman Alfarez uit Deventer blijft staan

De twaalf jaar celstraf die het gerechtshof Abdi H. oplegde voor het neersteken van Deventenaar Joël Alfarez, blijft gehandhaafd. De Hoge Raad heeft het cassatieverzoek van zijn advocaat gisteren niet-ontvankelijk verklaard. 

De zaak leent zich volgens de hoogste strafrechter niet voor cassatie, staat in de korte motivatie van de Hoge Raad. Abdi H. werd eerder door het gerechtshof veroordeeld tot twaalf jaar cel voor het neersteken van de jonge Deventenaar in Zutphen.  

Melanie Sibbald, de moeder van Joël Alfarez, reageert opgelucht. Ze gaf eerder aan op te zien tegen een nieuwe periode van onzekerheid in afwachting van de behandeling van de zaak bij de Hoge Raad. ,,Dit komt voor mij eerder dan verwacht. Mij is uitgelegd dat het hiermee nu klaar is. Ik ben ontzettend opgelucht”.

Zingende barman

Joël Alfarez was 23 jaar oud toen hij op oudjaarsdag 2015 in het ziekenhuis in Zutphen overleed. Hij was eerder die dag op een parkeerterrein bij de Piet Roordakliniek in gevecht geraakt met twee mannen en werd daarbij meerdere keren met een mes gestoken. Alfarez stond in Deventer ook wel bekend als de zingende barman of ‘de donkere Hazes’, vanwege zijn optredens bij voetbalclub Helios. 

Vrij

Het gerechtshof sprak medeverdachte Jamal A. eerder vrij wegens noodweer. Hij gebruikte wel geweld, maar wordt daar niet voor vervolgd. Volgens het gerechtshof schoot hij alleen zijn vriend te hulp tijdens diens gevecht met Alfarez en gebruikte hij daarbij ‘gepast geweld’.

Voor de moeder van Alfarez voelt dat nog altijd onterecht, blijkt uit haar woorden. Mede daarom is ze opgelucht dat de straf van Abdi H. gehandhaafd blijft. ,,Stel je voor dat ze nu een fout ontdekt hadden, dan hadden nu twee moordenaars vrij rondgelopen”. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer