Volledig scherm
De fiets aan de Leonard Springerlaan in Deventer. © Rens Hulman/News United

Twee aanrijdingen op hetzelfde moment in Deventer

In Deventer vonden dinsdagavond bijna gelijktijdig twee ongelukken plaats. Een fietser raakte gewond bij een aanrijding ter hoogte van de Leonard Springerlaan en op Lebuïnuslaan, aan de andere kant van de stad, vond bijna op hetzelfde moment een kop-staart aanrijding plaats.

De fietser werd door een auto geschept bij de rotonde die de Leonard Spingerlaan verbindt met de Duikerstraat, ter hoogte van kinderboerderij De Ulebelt in wijk De Vijfhoek. Het slachtoffer werd behandeld in de ambulance. Hoe de fietser eraan toe is, is niet bekend. De bestuurder van de auto hield slechts schade aan zijn voertuig over. De fiets lag in de kreukels.

Op de Lebuïnuslaan vond bijna op hetzelfde moment, rond 19.25 uur, een kop-staart aanrijding plaats. Voor de rotonde van de Laan van Borgele knalde een auto op de voorligger. Alle betrokkenen bij het ongeval zijn gecontroleerd in de ambulance, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De auto liep flinke schade op. Ook knapte een olieleiding, wat voor een oliespoor op de weg zorgde. De Lebuinuslaan was dinsdagavond ongeveer een half uur afgesloten tussen Winkelcentrum Keizerslanden en de Laan van Borgele, wat in combinatie met afsluitingen door werkzaamheden in de omgeving, voor enige hinder zorgde. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer