Volledig scherm
De politie zette een politiehond in om de Deventenaar op sporen. Noot: Dit is niet de politiehond die werd ingezet. © Rick Nederstigt

Twee Deventenaren betrapt in garage, politiehond speurt verdachte op

Twee Deventenaren zijn in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden in Diepenveen. De twee mannen van 34- en 35-jaar werden door een medewerker van een horecabedrijf aan de Oranjelaan betrapt in een garage. 

Tegen 01:30 kreeg de politie een melding binnen. Een vrouw had twee personen betrapt in de garage en belde direct 112. Een omstander kon één van de mannen ophouden tot de komst van de politie en overdragen aan de agenten. Deze man is direct ingerekend en ingesloten voor nader verhoor.

Hondenbeet

Agenten zijn een onderzoek gestart naar de tweede verdachte en zochten met behulp van een politiehond de omgeving af naar de man. Dankzij de hond werd de Deventenaar verderop in een tuin gevonden. Hij reageerde niet op meerdere vorderingen van de agent om tevoorschijn te komen, waarop de hond is ingezet. Dan man is naar het ziekenhuis gebracht om zich te laten behandelen aan zijn verwondingen. Vervolgens is ook hij meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer