Volledig scherm
De auto eindigde bij het terras van restaurant De Keizer. © Marc Roerdink © News United / Rens Hulman

Twee medeverdachten terrasdrama Deventer op vrije voeten gesteld

De twee bijrijders uit de auto die zondagochtend inreed op een groep mensen in de binnenstad van Deventer, zijn gistermiddag op vrije voeten gesteld. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM). 

Het gaat om de 42-jarige O.D. en de 38-jarige F.B. uit Deventer. Het duo meldde zich de ochtend na de aanrijding zelf bij de politie. Volgens Jan Vlug, advocaat van B., is er geen bewijs dat zij iets te maken hebben gehad met de aanrijding. ,,Zij zaten natuurlijk niet achter het stuur en trappen ook niet op het gas.” Volgens het OM blijven de twee nog wel verdachte. ,,Het onderzoek gaat verder", zegt woordvoerder Tineke Zwart.

Voorgeleid

De bestuurder van de auto, de 37-jarige Roy van T., wordt vandaag voorgeleid. Van T. wordt verdacht van poging tot doodslag of zware mishandeling, gaf het OM eerder aan. De rechter-commissaris beslist of hij langer vast blijft zitten. Volgens Vlug zijn de verdachten na de vechtpartij die aan de aanrijding vooraf ging, in paniek de auto ingevlucht. 

Bij het incident aan de Keizerstraat in Deventer raakten vijf mensen gewond. Drie van hen lagen eerder deze week nog in het ziekenhuis. Aan de aanrijding ging een heftige ruzie tussen twee groepen mannen vooraf. Die twee groepen zouden elkaar al eerder getroffen hebben in een ander café in Deventer. 

 1. Beste brood van Nederland is gewoon te koop in Deventer en Bathmen
  PREMIUM

  Beste brood van Nederland is gewoon te koop in Deventer en Bathmen

  Wie naar de beste bakker van Nederland wil, hoeft niet ver te reizen. Vincent Nollen is met zijn bakkersteam uitgeroepen tot de beste bakker van Nederland tijdens de BakkersVakWedstrijden in Drachten. Hij bakte het beste desem stokbrood, vruchtenbrood tulband, busbrood tarwe knip, notenblokkoek, speculaasstaaf, roomboteramandelletter en gevulde koeken. Nollen heeft twaalf winkels in Oost-Nederland, waaronder in Colmschate, Bathmen en Lochem.
 2. Japan als rode draad in debuutvoorstelling van Johanneke ter Stege in Deventer
  PREMIUM

  Japan als rode draad in debuutvoor­stel­ling van Johanneke ter Stege in Deventer

  Johanneke is druk bezig met de repetities van haar allereerste voorstelling. ‘Muntjes duiken tussen haaien’, zo heet de voorstelling waarin taal, beeld en muziek versmelten. Japan is de rode draad door de voorstelling en staat ook metafoor voor een grotere reis, het uit jezelf breken. Het moet goed geoefend worden, omdat er veel factoren samenkomen. Ze vindt het heel spannend, maar weet ook zeker dat ze er van gaat genieten.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer