Volledig scherm
De auto eindigde bij het terras van restaurant De Keizer. © Marc Roerdink © News United / Rens Hulman

Twee medeverdachten terrasdrama Deventer op vrije voeten gesteld

De twee bijrijders uit de auto die zondagochtend inreed op een groep mensen in de binnenstad van Deventer, zijn gistermiddag op vrije voeten gesteld. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM). 

Het gaat om de 42-jarige O.D. en de 38-jarige F.B. uit Deventer. Het duo meldde zich de ochtend na de aanrijding zelf bij de politie. Volgens Jan Vlug, advocaat van B., is er geen bewijs dat zij iets te maken hebben gehad met de aanrijding. ,,Zij zaten natuurlijk niet achter het stuur en trappen ook niet op het gas.” Volgens het OM blijven de twee nog wel verdachte. ,,Het onderzoek gaat verder", zegt woordvoerder Tineke Zwart.

Voorgeleid

De bestuurder van de auto, de 37-jarige Roy van T., wordt vandaag voorgeleid. Van T. wordt verdacht van poging tot doodslag of zware mishandeling, gaf het OM eerder aan. De rechter-commissaris beslist of hij langer vast blijft zitten. Volgens Vlug zijn de verdachten na de vechtpartij die aan de aanrijding vooraf ging, in paniek de auto ingevlucht. 

Bij het incident aan de Keizerstraat in Deventer raakten vijf mensen gewond. Drie van hen lagen eerder deze week nog in het ziekenhuis. Aan de aanrijding ging een heftige ruzie tussen twee groepen mannen vooraf. Die twee groepen zouden elkaar al eerder getroffen hebben in een ander café in Deventer. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer