Volledig scherm
De vluchtauto crashte nabij de A28, vlakbij Nieuwleusen. © News United / Stefan Verkerk

Twee verdachten ramkraak Deventer aangehouden na vlucht via A28

Twee verdachten van de ramkraak op kledingzaak Auckland in Deventer zijn zojuist aangehouden. Dat meldt de politie rond het middaguur op Twitter.

De politie is nog op zoek naar twee andere personen die bij de ramkraak betrokken zouden zijn. 

Rond 05.30 uur vanmorgen ramde een auto de pui van Auckland in de Engestraat. De daders plunderen de zaak in de binnenstad en gingen er met handen vol kleding vandoor. Er stond een blauwe Audi klaar om te vluchten.

A28

Die wagen werd later op de ochtend aangetroffen nabij de A28, ter hoogte van de afslag Lichtmis. De auto had daar de snelweg verlaten en crashte vervolgens vlak bij de afrit. De inzittende(n) zouden er te voet vandoor zijn gegaan.

De politie opende meteen een klopjacht en hield inmiddels twee personen aan. Naar twee andere mensen is de politie nog opzoek. Die zijn ‘waarschijnlijk doorweekt door de regen’, zo meldt de politie op Twitter.  

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer