Tweedekamerlid Attje op Valentijnsdate met boer Geert Jan uit Oxe

videoBoeren willen uitleggen hoe hun leven er uit ziet. En begrip kweken. Dus bedachten de agrariërs  #makeadate. Allerlei mensen gaan de komende tijd op date met een boer. De Oxer boer Geert Jan Kloosterboer trapt op Valentijnsdag af met Attje Kuiken, Tweedekamerlid voor de PvdA en voorzitter van de landbouwcommissie. 

Geert Jan Kloosterboer haalt zijn date van het Deventer station. De bos kleurige tulpen gaf ze hem net. De rode roos en de prachtige roze frambozenhartjestaart zijn voor haar. Gebakken en gekocht door Nathalie, Geert Jans vrouw. ,,Zolang hij vanavond maar weer bij mij aan de keukentafel zit", lacht ze. ,,Al zullen de mensen wel denken: wat moet hij nou met die andere blonde dame?” Die andere blonde dame is PvdA-politica Attje Kuiken. En de boer heeft haar op date gevraagd om zijn boerenleven te laten zien. 

  1. Metamorfose: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolgebouw in Deventer
    PREMIUM

    Metamorfo­se: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolge­bouw in Deventer

    Van de buitenkant is de Heilig Hart nog dezelfde kerk. Er staan alleen al tijden busjes en werkcabines opgestapeld op het voorterrein. Bouwmensen lopen af en aan. Maar op het oog is er nog weinig te zien. Binnen des te meer. De bouwers hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de nieuwe Deventer school in mei open kan. De contouren van tien lokalen in het middenschip tekenen zich af. Een kijkje in de kerk die school gaat worden.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer