Volledig scherm
Mientje Severin, Neletta van Heuven en Joop de Leeuw (vlnr) voor Huize Zorgvliet in Terwolde. Het huis speelt een rol in de streekroman die ze samen met zes andere Voorstenaren hebben geschreven. © RONNY TE WECHEL

Twello voor Taal begint met presentatie streekroman

De Kunstkring Voorst presenteert zaterdag in Twello de streekroman Hessel de IJsseljutter, die door negen leden van de kunstkring als estafette is geschreven. De presentatie vormt het begin van het evenement Twello voor Taal, slotstuk van de Voorster inbreng van de IJsselbiënnale.

Het grotendeels gratis toegankelijke Twello voor Taal begint om 12 uur in galerie De Statenhoed, de thuisbasis van Kunstkring Voorst. Op het programma staat verder onder meer de veiling van zes schilderijen over de IJssel, die bezoekers van de open dag van de kunstkring op 27 augustus hebben voltooid. Daarnaast zijn er voordrachten van onder anderen leden van het schrijverscafé die de IJssel als thema hebben. Theatergroep Andere Koek zorgt voor verrassend theater.

Boekenbal

Om 18 uur begint een avondprogramma met een Laatste IJsselmaal, waar bezoekers zich voor moesten aanmelden. Anderen kunnen nog wel terecht bij het programmadeel dat om 20.30 uur begint met een reeks erotische vertellingen door nachtzuster Klaziena, die werkt in een rusthuis voor gepensioneerde pontbazen. Daarna volgt een boekenbal.

Streekroman Hessel de IJsseljutter is na zaterdag voor 7.50 euro te koop bij boekhandel Oonk in Twello en boekhandels in omliggende plaatsen. Opgeven voor de vertellingen van nachtzuster Klaziena en het boekenbal kan per email naar info@kunstkring.nl. De entree daarvoor is eveneens 7.50 euro.

In de galerie is tot en met zondag ook de tentoonstelling te zien die Kunstkring Voorst met het oog op de IJsselbiënnale maakte. Ook de ANWB-praatpaal met een compositie van geluiden van de IJssel is zondag voor het laatst in werking. De paal staat op de stoep van de Statenhoed. De galerie ligt aan de Dorpstraat 11a in Twello.

De Stentor nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer